28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

13th Child: Legend of the Jersey Devil

Een horrorfilm waarbij je in slaap valt

Openbare Aanklager Murphy (Lesley-Anne Down) wordt uitgestuurd om erachter te komen wie mensen aan het doden en onthoofden is is de bossen van New Jersey. Tijdens haar onderzoek ontmoet ze de vreemde eenzaat Shroud (Cliff Robertson) die zichzelf ziet als een student die alle leven bestudeert behalve de mensheid aangezien hij mensen de meeste verschrikkelijke moordenaars vindt die de natuur ooit op de Aarde gezet heeft. Ze onmoet eveneens Riley, een agent die men verdenkt dat hij zijn partner vermoord heeft maar die blijft zeggen dat een monster verantwoordelijk was voor de moord. Ondertussen is Riley wel in een gesticht gestoken maar dat weerhoudt hem er niet van om constant in schrik te leven dat het monster hem als volgende slachtoffer zal opeisen. Murphy zal de krankzinnige moordenaar moeten vinden voordat hij weer moordt, of zijn de legendes juist dat er al eeuwen een monster door de bossen dwaalt?

Onze opinie:
We moeten zeggen dat we ons letterlijk in slaap gewiegd voelden tijdens het bekijken van deze film en voor een horrorfilm is dat allesbehalve positief nieuws. Het acteerwerk is verschrikkelijk, het script is lachwekkend slecht, en de dialogen lijken geschreven door idioten. Moeten we nog meer zeggen?

13th Child: Jersey Devil (2014) Documentary | 60min | June 24, 2014 (United States) 5.5
Director: Dan MarroWriter: Dan MarroStars: Joan Chak, Laura Kaighn, Dan MarroSummary: An in-depth look at one of the most horrifying legends of the New Jersey Pine Barrens.