15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

2 Guns

Twee agenten, een van de Marine Inlichtingendienst en een van de DEA (narcotica), werken samen aan een undercoveroperatie tegen een drugscartel, maar alles gaat mis

Twee agenten, een van de Marine Inlichtingendienst en een van de DEA (narcotica), werken samen aan een undercoveroperatie tegen een drugscartel, maar alles gaat mis

Onze opinie:
2 Guns is gebaseerd op de gelijknamige comic van Boom! Studios en zet Denzel Washington samen met Mark Wahlberg in een luchtig en oppervlakkig verhaal waar nogal wat haken en ogen aan zitten maar dat dankzij het charisma en de kunde van de cast gered wordt. De atmosfeer is bijna joviaal te noemen en heeft wel wat weg van “48 Hours” en gelijkaardige buddy-films, een genre dat er tegenwoordig niet meer in slaagt om echt indruk te maken.

Deze film is daar geen uitzondering op maar door leuke dialogen en gepaste actie op de juiste momenten in hoog tempo voorbij te laten komen zorgen de makers ervoor dat je als kijker niet de kans krijgt om je interesse te verliezen en in slaap te vallen. De randfiguren (Edward James Olmos als ouder wordend kartelleider, Bill Paxton als CIA agent die niets liever doet dan Russische roulette spelen, en James Marsden als corrupte marinier) helpen de film niet om echt beter te worden, maar gelukkig doet de invulling van de cast dit wel en hierdoor krijgt 2 Guns zelfs een charme die bijna doet denken aan “Way of the Gun”. Let wel: bijna!

2 Guns is allesbehalve origineel maar probeert door geschifte personages neer te zetten en een hoog tempo aan te houden toch de kijker geïnteresseerd te houden. Dankzij het goede acteerwerk van de cast (en dan hebben we het niet enkel over de hoofdrolspelers) lukt de film daar tot op zekere hoogte wel in, maar een echt memorabele indruk maakt hij echter niet. Een leuk tussendoortje dus voor wie lekker languit achteruit wil liggen op de bank zonder na te hoeven denken.

2 Guns (2013) Action, Crime, Thriller | 109min | August 2, 2013 (United States) 6.7
Director: Baltasar KormákurWriter: Blake Masters, Steven GrantStars: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula PattonSummary: Robert Trench, an undercover DEA agent, takes advantage of gunman Michael Stigman's idea to rob a bank to bust him and a mob boss. However, it proves too successful with much more money seized than anticipated with Trench's forces not stopping the getaway. Complicating things still more, Stigman turns out to be a Naval Intelligence agent who shoots Trench and takes the money. The interservice debacle suddenly finds Trench and Stigman in a bloody web of corrupt clandestine rivalries as they are hunted, blackmailed and isolated for the money on both sides of the law. Now, the fugitives must work together to find a way out of this situation with no one to turn to but themselves. —Kenneth Chisholm (kchishol@rogers.com)

Photos


See all photos >>