28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

21 Grams

Door een tragisch auto-ongeluk komen drie onbekenden samen. Ze worden gedwongen hun diepste angsten onder ogen te zien, hun leven te overdenken en verlossing te zoeken

Door een tragisch auto-ongeluk komen drie onbekenden samen. Ze worden gedwongen hun diepste angsten onder ogen te zien, hun leven te overdenken en verlossing te zoeken

Onze opinie:
Cristina Peck is gelukkig getrouwd en heeft twee dochters. Op een dag wordt haar hele gezin echter gedood in een ongeval. Jack Jordan is de verantwoordelijke hiervoor aangezien hij de wagen bestuurde die het ongeval veroorzaakte. Paul River heeft een hartziekte en is aan het sterven, maar dankzij het ongeval slaagt hij erin om het hart van Cristina’s man te krijgen. Geplaagd door schuldgevoel dat hij een tweede kans gekregen heeft met het “nieuwe” hart besluit Paul om Cristina te contacteren en met haar erop uit te gaan, op zoek naar de verantwoordelijke voor het ongeval.

21 Grams heeft een opbouw die we wel meer zien tegenwoordig. Het verhaal wordt niet chronologisch verteld maar naar het einde toe komt alles wel mooi bij elkaar. De cast doet zijn werk voortreffelijk en alhoewel niet iedereen voor de film zal vallen is deze echt wel een aanrader voor de film fan.

21 Grams (2003) Crime, Drama, Thriller | 124min | January 16, 2004 (United States) 7.6
Director: Alejandro G. IñárrituWriter: Guillermo ArriagaStars: Sean Penn, Benicio Del Toro, Naomi WattsSummary: Paul Rivers, an ailing mathematician lovelessly married to English émigré; Christina Peck, who's hiding a secret past; and Jack Jordan, an ex-convict who has found Jesus are brought together by a terrible accident which - dum-da-dum - 'changes their lives'. —Miguel Cane (Stepford@yahoo.com)

Photos


See all photos >>