23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

30 Days of Night

Wanneer het stadje Barrow in Alaska een maand lang in duisternis wordt gehuld, worden de inwoners bezocht door een troep bloeddorstige vampiers

Wanneer het stadje Barrow in Alaska een maand lang in duisternis wordt gehuld, worden de inwoners bezocht door een troep bloeddorstige vampiers

Onze opinie:
30 Days of Night begint zeer goed met een atmosfeer die me onmiddellijk deed denken aan de ijskoude sfeer die in de cult klassieker “The Thing” aanwezig was. Spijtig genoeg slaagt deze film er niet als The Thing in om je tot op het einde op de rand van je stoel te laten zitten.

Halverwege de film, zodra eigenlijk de vampieren duidelijk in beeld komen, valt alles als een kaartenhuis in elkaar. Bye bye subtiele spanning en hallo slasherfest!

De bloedzuigers zijn naar verluid eeuwenoud en zijn erin geslaagd om de mensheid te doen geloven dat ze “maar een nachtmerrie” zijn, maar deftig spreken kunnen ze amper en hun communicatie lijkt niet veel verder te gaan dan wat hese schreeuwen die een vogelwatcher misschien nog zouden kunnen interesseren en enkele woordjes Engels en wat lijkt op slavisch gebrabbel. De geloofwaardigheid van de film zakt dan ook als een pudding ineen op dit vlak want intelligentie is wel het laatste dat je aan deze wezens kan toeschrijven.

Voor de rest krijg je het typische verhaal van enkele mensen die tegen alle verwachtingen in erin slagen om in leven te blijven en op het einde krijgen we dan de obligatoire “boss fight”. Inderdaad, je zou bijna denken dat je naar een videogame aan het kijken bent.

Ben je in voor wat seniel bloedzuigen dan is 30 Days of Night wel een leuke film, maar verwacht er niet te veel van want anders kan je nogal zwaar teleurgesteld worden.

30 Days of Night (2007) Action, Horror, Thriller | 113min | October 19, 2007 (United States) 6.6
Director: David SladeWriter: Steve Niles, Stuart Beattie, Brian NelsonStars: Josh Hartnett, Melissa George, Danny HustonSummary: This is the story of an isolated Alaskan town that is plunged into darkness for a month each year when the sun sinks below the horizon. As the last rays of light fade, the town is attacked by a bloodthirsty gang of vampires bent on an uninterrupted orgy of destruction. Only the small town's husband-and-wife Sheriff team stand between the survivors and certain destruction. —ahmetkozan

Photos


See all photos >>