23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

.45

Verwacht er niet teveel van en misschien dat je er dan wat plezier aan kan beleven.

Big Al is een kleine crimineel die op een of andere manier erin geslaagd is om zowat de baas van de buurt te worden. Hij is er constant op uit om wat geld te verdienen en voor de rest lummelt hij maar wat rond met zijn vrienden en heeft hij sex met vrouwen. Wanneer hij zijn vriendin Kat nog maar eens mishandeld heeft neemt Kat contact op met Liz, een sociaal werkster die haar met alle plezier wil helpen. Kat heeft echter een heel ander plan in gedachten dan wat Liz voorstelt.

Onze opinie:
.45 is een middelmatige film met middelmatig acteerwerk, middelmatig script, middelmatige “grappen” en… hebben we al verteld dat het allemaal nogal middelmatig is? De film heeft een zeer Britse atmosfeer wat je zou moeten doen denken aan films als Snatch en Lock, Stock & Two Smoking Barrels maar spijtig genoeg komt hij nooit in de buurt van deze toppers. De personages zijn nogal plat en de cast doet niet echt hun best om er een extra dimensie aan te geven. De humor is ook nogal ver te zoeken (ondanks veel pogingen om grappen te maken rond sex) en de plot is ook nogal vergezocht.

Dat gezegd zijnde is het allemaal nét niet slecht genoeg om de film echt met de grond gelijk te maken dus als je op zoek bent naar een hersenloze film die je op een saaie avond kan bekijk zou je deze wel een kans kunnen geven. Verwacht er niet teveel van en misschien dat je er dan wat plezier aan kan beleven.

.45 (2006) Crime, Drama, Thriller | 101min | November 30, 2006 (Greece) 5.5
Director: Gary LennonWriter: Gary LennonStars: Milla Jovovich, Angus Macfadyen, Stephen DorffSummary: Kate and her brutish boyfriend Big Al sell handguns on the streets of New York. She's smart, stylish, and self-confident, but all that leaves her when Al, in a jealous and self-indulgent rage, beats her. Three friends encourage her recovery: Vic, a woman who would like to be Kate's lover; Reilly, who runs with Al but also is attracted to Kate and repulsed by Al's violence; and, Liz, the counselor assigned to Kate from a battered-women's program. Vic and Reilly talk about killing Al, Liz gives pep talks; Kate remains frightened. Will Al's menace and Kate's dependency hold sway? —<jhailey@hotmail.com>

Photos


See all photos >>