28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

7 Days to Live

Al bij al een leuke film die je zeker zal kunnen appreciëren als je te vinden bent voor het genre.

Martin en zijn vrouw Ellen hebben recentelijk hun zoon verloren nadat deze gestikt is in wat voedsel. Omdat ze een nieuw leven proberen op te bouwen koopt Martin een nieuw huis op het platteland waarnaar ze zo snel mogelijk verhuizen. Eens daar echter begint Ellen vreemde berichten te ontvangen waarin staat dat ze nog maar een paar dagen te leven heeft. Wanneer ze dit aan Martin vertelt gelooft hij haar niet en denkt dat ze mogelijk een zenuwinzinking heeft. Wanneer de tijd tot Ellen’s aangekondigde dood dichterbij begint te komen begint Martin zich echter vreemder en vreemder te gedragen wat Ellen ertoe aanzet om te onderzoeken wat er juist in het huis gebeurd is waardoor het 23 jaar te koop gestaan heeft. Niet veel later komt ze erachter dat iets vreemds gebeurd is met de laatste inwoners: de vrouw werd gevonden, verdronken in haar zetel, terwijl de man in de hoek zat en enkel maar naar haar zat te kijken zonder een woord te zeggen…

Onze opinie:
7 Days to Live is een low budget film maar ondanks dat hij volledig met Duits geld gemaakt is ziet hij er wel zeer internationaal uit, vooral ook met de cast die geselecteerd is alsook de locatie (we hadden geen idee dat je Amerikaans-uitziende huizen in Tsjechië had!). Al bij al een leuke film die je zeker zal kunnen appreciëren als je te vinden bent voor het genre.

Seven Days to Live (2000) Drama, Horror, Thriller | 96min | November 30, 2000 (Germany) 5.2
Director: Sebastian NiemannWriter: Dirk AhnerStars: Nick Brimble, Zdenek Maryska, Rich GoldSummary: A grieving woman suffers terrifying visions of her own demise after she and her husband move into a country mansion.

Photos


See all photos >>