28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

A Million Ways to Die in the West

Nadat schaapsherder Albert zijn vriendin is kwijtgespeeld en teruggekrabbeld is voor een duel, hervindt hij langzaam zijn zelfrespect dankzij een getrouwde vrouw.

Nadat schaapsherder Albert zijn vriendin is kwijtgespeeld en teruggekrabbeld is voor een duel, hervindt hij langzaam zijn zelfrespect dankzij een getrouwde vrouw.

Onze opinie:
Seth MacFarlane is vooral bekend als de schrijver van grappige animatieseries zoals Family Guy, Dexter’s Laboratory en Johnny Bravo. Met Ted maakte hij echter zijn eerste grote live action komedie debuut als regisseur en met “A Million Ways to Die in the West” zien we hem nu ook de hoofdrol op zich nemen. En eerlijk is eerlijk: hij doet dat relatief goed. MacFarlane is misschien niet de bekendste kop die je je kan voorstellen in een film, maar we hebben niet zo snel een idee wie de doodbrave Albert beter zou hebben kunnen spelen zonder er een over de top persiflage van te maken. Humor is een delicate materie en soms moet je wat meer ingetogen zijn om de grappen meer effect te laten hebben.

De rest van de cast zit vol met bekende namen en die doen hun ding perfect, wederom op een ingetogen manier waardoor het geheel veel beter overkomt. Er gaat bijna geen moment voorbij zonder dat er een of andere grappige situatie op het scherm voorbij komt, of een spitsvondige dialoog afgevuurd wordt, en je zal al snel merken dat er zowat constant een grijns op je gezicht staat en dat die occasioneel afgewisseld wordt met een lach luidop.

A Million Ways to Die in the West is niet de beste komedie die we al gezien hebben, maar het is een duidelijk intelligent geschreven film die zo boordevol subtiele (en minder subtiele) goed uitgevoerde grappen zit dat je hem met enige tussenpozen zonder probleem wederom kan bekijken om nieuwe grappige situaties te vinden.

Het is al sinds Blazing Saddles geleden dat we nog eens een Western gezien hebben die de lachspieren zo heeft weten aanspreken. MacFarlane en de rest van de cast leveren goed acteerwerk af waarbij vooral opvalt dat ze niet proberen grappig te zijn maar de situatie(s) en goed uitgewerkte script voor zichzelf laten spreken. En het werkt.

A Million Ways to Die in the West (2014) Comedy, Western | 116min | May 30, 2014 (United States) 6.1
Director: Seth MacFarlaneWriter: Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley WildStars: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Liam NeesonSummary: Set in 1882 in the American west, Albert is a lowly farmer with a nice girlfriend. But when she leaves him for the more successful and handsome owner of a moustachery store, Albert returns to his lonely daily life of trying to avoid death. Then the mysterious Anna rides into town and captures Albert's interest and heart, but with her deadly husband in town, Albert is going to have to become the western gun-slinging hero he never was. It won't be easy because there are a million ways to die in the west. —Anne Campbell

Photos


See all photos >>