13 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Alcatraz – Seizoen 1

Een serie die stopgezet werd voordat ze de kans kreeg om uit te blinken

In 1963 werd het legendarische Alcatraz gesloten en alle inwoners werden getransporteerd naar andere gevangenissen. Echter, dat is niet wat er echt gebeurd is. Op 21 maart 1963 verdwenen alle gevangenen en bewakers van de gevangenis en niemand die weet wat er gebeurde. De overheid bedacht het verhaal van de sluiting als doofpot en zette een geheime organisatie op om uit te zoeken wat er effectief aan de hand was. Vandaag beginnen plots de inwoners van destijds terug in de wereld te verschijnen en het is aan inspectrice Rebecca Madsen en Alcatraz-expert Diego “Doc” Soto in samenwerking met FBI agent Emerson Hauser en Dr. Lucy Bannerjee om uit te zoeken waarom ze terug zijn en wat er destijds gebeurd is.

Onze opinie:
De TV serie Alcatraz had heel veel dingen die ervoor moesten zorgen dat ze slaagde: JJ Abrams als executive producer, en mensen als Sam Neill en Jorge Garcia (Lost) in hoofdrollen. Echter, na 1 seizoen waren de kijkcijfers niet naar verwachting en de netwerkbonzen besloten dan ook om de stekker eruit te trekken. De vraag of je deze “complete serie” moet aanschaffen is daardoor dan ook een echt vraagstuk. Het potentieel is er wel, maar het acteerwerk (vooral van Sam Neill!) is niet altijd even hoogstaand, en het einde is zo abrupt dat het je achterlaat met een gevoel dat het geheel onafgewerkt is. Een moeilijke keuze!

Alcatraz (2012) Action, Crime, Drama, Mystery, Thriller | 60min | January 16, 2012 (United States) 7.0
Writer: Steven Lilien, Elizabeth Sarnoff, Bryan WynbrandtStars: Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny CoyneSummary: Switching between eras, Alcatraz focuses on the Alcatraz prison, which was shut down in 1963 due to unsafe conditions for its prisoners and guards. The show's premise is that both the prisoners and the guards disappeared in 1963 and have abruptly reappeared in modern-day San Francisco, where they are being tracked down by a government agency. —ahmetkozan

Photos


See all photos >>