13 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

American Dreamz

Een grappige film met een wat tegenvallend einde

Martin Tweed is de arrogante en egocentrische show host van American Dreams, de populairste TV-show in de Verenigde Staten. Elk seizoen gaat men op zoek naar een groep mensen (freaks) die op het podium gezet kunnen worden om te zingen en America’s volgende grootste sensatie te worden. Deze keer heeft Martin een duidelijk idee van het type mensen dat hij wil: een leuke Amerikaanse schoonheid, een Jood en een Arabier. Al de rest maakt niet uit. Om de zaken nog beter te maken wil de juist herverkozen president van de VS deelnemen aan de jury van de grote finale om zijn populariteit – die compleet weg is gevloeid na zijn herverkiezing – terug op te krikken. Echter, ook in het Midden-Oosten zijn mensen begonnen met het kijken naar American Dreamz en wanneer men erachter komt dat de president in de jury van de finale zal zitten terwijl ook een lid van een terroristische organisatie zal deelnemen, plannen de terroristen een “explosief” einde.

Onze opinie:
American Dreamz is een grappige film. Niet vanwege het verhaal an sich maar vooral vanwege de interactie tussen de personages en de excellente vertolkingen van de cast. Hugh Grant is perfect als de hufterige presentator terwijl Dennis Quaid het zowaar nog beter doet als de present (met veel hints richting Bush). Voeg daar nog een magnifieke Willem Dafoe bij als de Chief of Staff en goede vertolkingen van de rest en je hebt een film die gewoon niet mis kan gaan. American Dreamz bevat wat slapstick maar niet teveel om het echt te bont te maken en je regelmatig zitten glimlachen naar het scherm. Paul Weitz heeft het goed aangepakt want hij had maar al te makkelijk de weg van American Pie in kunnen slaan. Toch één klein minpuntje: het einde van de film is zeer typisch Amerikaans en dus wel een tegenvaller.

American Dreamz (2006) Comedy, Music | 107min | April 21, 2006 (United States) 5.4
Director: Paul WeitzWriter: Paul WeitzStars: Hugh Grant, Dennis Quaid, Mandy MooreSummary: Martin Tweed is the host of a talent show called American Dreamz, and whilst he despises each new season, it's a hit with the ratings. Tweed decides it's time for a new and interesting batch of contestants, and sends out his team to find the weirdest bunch possible. Whilst all this is happening, the President of the United States is becoming more and more depressed, and relies on his Chief of Staff to talk him through everything, even into appearing as a judge on the TV show. Perfect news for the terrorists who use the talent contest as a way to reach the President. —FilmFanUK

Photos


See all photos >>