23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

American Fiction

Een gefrustreerde romanschrijver is het zat dat men profiteert van 'zwart' entertainment gebaseerd op stereotypen. Hij besluit een overdreven 'zwart' boek te schrijven maar raakt verstrikt in de hypocrisie die hij zo minacht.

Een gefrustreerde romanschrijver is het zat dat men profiteert van ‘zwart’ entertainment gebaseerd op stereotypen. Hij besluit een overdreven ‘zwart’ boek te schrijven maar raakt verstrikt in de hypocrisie die hij zo minacht.

Onze opinie:
Een film die de woke bullshit in (vooral) Angelsaksische landen op de korrel neemt? Hallelujah! Jeffrey Wright doet het fantastisch als de gefrustreerde Thelonious ‘Monk’ Ellison die de hypocrisie omtrent zwarten aanklaagt maar spijtig genoeg slaagt de film er niet in om je écht bij de lurven te grijpen. Daarvoor zijn er teveel “drama”-subplots en verwatert het geheel een beetje. Misschien dat de makers beter waren gegaan voor een doorgedreven parodie in plaats van deze mix tussen drama en komedie die op geen van beide vlakken écht een doorslaggevende indruk kan maken buiten de woke cultuur aan te klagen

American Fiction | December 22, 2023 (United States) 7.6

Photos


See all photos >>