28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Antitrust

Een vermakelijke actiethriller

Teddy Chin (Yee Jee Tso) en Milo Hoffman (Ryan Philippe) zijn twee computergeeks die een open license softwarefirma willen opstarten wanneer Milo benaderd wordt door Gary Winston (Tim Robbins) die hem vraagt om voor NURV aan een geheim satellietcommunicatiesysteem te werken genaamd Synapse. Alhoewel hij in eerste instantie twijfelt is de aantrekking om voor een belangrijke firma als NURV te werken te groot voor Milo en hij besluit dan ook om niet met zijn vriend Teddy in zee te gaan en de deal van Gary te accepteren.

Wanneer Teddy enige tijd later vermoord wordt en Milo erachter komt dat als Synapse zijn deadline niet haalt NURV bankroet zal gaan beginnen de zaken in een stroomversnelling te geraken. Waar Milo dacht dat hij de job van zijn leven zou hebben merkt hij nu dat Gary Winston alles zal doen dat hij kan om zijn concurrentie uit te schakelen en Synapse online te krijgen voor de deadline afloopt. Milo besluit raad te zoeken bij zijn vriendin Alice en collega Lisa, maar wie kan hij effectief vertrouwen wetende dat Gary alle geld in de wereld heeft om te kopen wie hij maar wil?

Onze opinie:
Antistrust maakt er geen geheim van dat NURV gemodelleerd is naar Microsoft en dat de ambitieuze Gary Winston toch wel heel veel lijkt op Bill Gates. Laten we enkel maar hopen dat de echte softwaregigant niet dezelfde acties onderneemt als NURV 😉

De film begint traag maar eens Milo’s vriend Teddy vermoord wordt en de eerste tipjes van de sluier opgelicht worden gaat de film in een hogere versnelling en word je gelanceerd voor een snelle trip door techno-land. Antitrust is een vermakelijke actiethriller met een zeer verdienstelijke Tim Robbins als de megalomane Gary Winston die voor niets of niemand stopt om de nummer een in de markt te worden met zijn firma.

Antitrust (2001) Action, Crime, Drama, Thriller | 108min | January 12, 2001 (United States) 6.1
Director: Peter HowittWriter: Howard FranklinStars: Ryan Phillippe, Tim Robbins, Rachael Leigh CookSummary: This movie is the fictional story of computer programming genius Milo Hoffman after graduating from Stanford and getting out into the competitive world of computer software. In his contemplation of where to begin his career, he is contacted by Gary Winston whose character is loosely based on Bill Gates. Winston is the CEO of a company called NURV, and they are on the brink of completing the global communication's system, Synapse. They need Hoffman to help them meet their launch date, so after much thought and with the full support of his girlfriend Alice, he accepts the job. Tragedy soon after strikes and Milo becomes suspicious of the company he has been wrapped up in. He learns that trusting anyone could be a mistake, and that nothing is as it seems. —Jordan Thornsburg

Photos


See all photos >>