23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Antwone Fisher

Een schitterende biopic

Antwone Fisher werkt in de US Navy maar heeft een serieus gedragsprobleem. Hij belandt constant in gevechten en de zaken lopen zo uit de hand dat zijn superieuren besluiten om hem naar een psychiater te sturen. Antwone krijgt drie sessies waarna een aanbeveling gedaan zal worden die zijn toekomstige carrière in de zeemacht zal bepalen. Na enige tijd begint Antwone zich effectief te openen en het wordt duidelijk dat zijn jeugd veel te maken heeft met zijn problemen van dit moment. Zijn vader stierf terwijl zijn moeder zwanger in de gevangenis belandde, hij werd naar een weeshuis gestuurd waarna hij naar een familie moest gaan waar hij geslagen en zelfs seksueel misbruikt werd. Zijn gesprekken met de psychiater leiden hem naar de zoektocht naar de familie die hij nooit gekend heeft en de rest van zijn leven.

Onze opinie:
Antwone Fisher is een biografische film gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat blijkt. Het gebeurt raar of zelden dat de meevoelen met dit soort films maar de verhaallijn pakt je bij de strot en de eindscène waar Antwone terugkeert bij zijn familie is gewoonweg adembenemend. Denzel Washington kan trots zijn op zijn debuut als regisseur want deze film tikt al de juiste hokjes en verzandt niet in overmatige dramatisering terwijl het acteerwerk eveneens van hoogstaand kaliber is.

Antwone Fisher (2002) Biography, Drama | 120min | January 10, 2003 (United States) 7.3
Director: Denzel WashingtonWriter: Antwone FisherStars: Denzel Washington, Derek Luke, Joy BryantSummary: A sailor prone to violent outbursts is sent to a naval psychiatrist for help. Refusing at first to open up, the young man eventually breaks down and reveals a horrific childhood. Through the guidance of his doctor, he confronts his painful past and begins a quest to find the family he never knew. —Anonymous

Photos


See all photos >>