23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Appleseed

Enkel voor de echte fans van Manga/Anime

Na de Derde Wereldoorlog hebben de laatst overblijvende delen van de voormalige wereldregimes een stad genaamd “Olympus” gecreëerd waar mensen samenleven met Bioroids, een ras dat half mens en half android is. De meeste van Olympus’ inwoners bestaat uit deze Bioroids en ze zijn geprogrammeerd om de mensheid te dienen. Echter, vele mensen geloven dat de Bioroids niet echt de mensheid dienen maar over hen heersen en hen slechts een gevoel van veiligheid geven. Een groep terroristen komen samen met slechts 1 doel voor ogen: GAIA, de hoofdcomputer die de stad Olympus controleert, verwoesten…

Onze opinie:
Appleseed heeft een redelijk goede verhaallijn maar kan absoluut niet op tegen toppers in het Manga genre zoals Akira, Ghost in the Shell of Vampire Hunter D. De regisseur heeft zijn best gedaan maar de personages zijn gewoon te platjes om memorabel te worden en te knuffelig om geloofwaardig over te komen. Enkel voor de echte fans van Manga/Anime dus.

Appleseed (2004) Animation, Action, Adventure, Drama, Sci-Fi, Thriller, War | 101min | April 17, 2004 (Japan) 7.0
Director: Shinji AramakiWriter: Shirow Masamune, Haruka Handa, Tsutomu KamishiroStars: Ai Kobayashi, Jûrôta Kosugi, Yuki MatsuokaSummary: In a utopian society created at the end of the third world war, a female warrior who has been plucked from the badlands begins to see cracks in this new facade. And what does this community have planned for the rest of humankind?

Photos


See all photos >>