15 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Bandidas

Robin Hood meets Desperado maar dan zonder de vonken van Antonio Banderas.

Wanneer Sara Sandoval terug huiswaarts keert van een trip naar Europa vindt ze haar vader, een rijke Mexicaanse bankier, in het gezelschap van Tyler Jackson, vertegenwoordiger van de Bank of New York. Beide mannen zijn een partnerschap aan het bespreken waarbij de Bank of New York zou investeren in Sandoval’s bank maar in realiteit is Jackson’s doel om zijn handen te krijgen op Sandoval’s eigendommen en het land van Sandoval’s klanten voor slechts één peso te kunnen kopen aangezien ze hun hypotheek niet meer kunnen afbetalen.

Wanneer niet veel later Sandoval sterft aan een hartaanval is het duidelijk voor Sara dat Jackson haar vader vergiftigd heeft en ze besluit de lokale bank te overvallen als wraak. Daar ontmoet ze Maria, dochter van een van de boeren die hun land verloren zijn, die ook de bank wil beroven om het geld terug te geven aan de armen. De twee blijken elkaars tegenhanger te zijn op zowat elke manier maar desondanks besluiten ze samen te werken en al Jackson’s banken te overvallen. Jackson heeft ondertussen geen idee wat er aan de hand is en besluit politie inspecteur Quentin Cole in te huren om de zaak te onderzoeken.

Onze opinie:
Bandidas probeert een komedie te zijn die het verhaal van Robin Hood in een westernomgeving zet met twee vrouwen in de hoofdrol. Spijtig genoeg is er niet genoeg spanning tussen Cruez en Hayek om de zaken effectief grappig te maken en in de plaats krijgen we de gebruikelijke slapstick en verschrikkelijk niet-grappige situaties. Enkel fans van beide hoofdactrices en diegenen die kunnen lachen met onnozele situaties (en we spreken zelfs niet van Dumb&Dumber-achtige grappen) zouden deze film mogelijk goed vinden. Denk eraan als Robin Hood meets Desperado maar dan zonder de vonken van Antonio Banderas.

Bandidas (2006) Action, Comedy, Crime, Western | 93min | January 18, 2006 (France) 5.7
Director: Joachim Rønning, Espen SandbergWriter: Luc Besson, Robert Mark KamenStars: Penélope Cruz, Salma Hayek, Steve ZahnSummary: In 1848, a New York bank wants to put a railroad across Mexico, so it buys up small banks around Santa Rita, Durango, and evicts farmers on the proposed rail line who owe money. The bank's henchman is the murderous Jackson. He runs afoul of two women, María, the tough but uneducated daughter of a farmer, and Sara, the European-educated daughter of the owner of one of these banks. To feed the now landless people and to seek revenge, María and Sara become bank robbers, veritable Robin Hoods. But Jackson and his hired guns are after them. What are the women's options? —<jhailey@hotmail.com>

Photos


See all photos >>