23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Basic Instinct 2: Risk Addiction

Een nogal standaard thriller met middelmatige plotwendingen die nergens op slaan en zelfs niet interessant zijn.

Catherine Tramell is weer bezig. Ze is verhuisd naar Londen waar ze de auto van haar nieuwste vriend in het water rijdt en hem erin laat om te sterven. Een kort onderzoek wordt uitgevoerd door detective Roy Washburne en hij is er al snel van overtuigd dat Tramell een moordenares is. Voordat de zaak voor de rechter komt wordt Dr. Michael Glass gevraagd om een psychische evaluatie te doen van Tramell en alhoewel hij redelijk snel doorheeft dat ze leeft op adrenaline snapt hij niet welke impact ze op hem heeft. Nadat ze vrijgelaten wordt doordat een van de getuigen verdwenen is komt ze bij hem in de praktijk vragen om in behandeling te kunnen komen. Wanneer de mensen rondom Dr. Glass plots blijken dood te gaan wordt het duidelijk dat de therapie niet echt gaat zoals Glass had verwacht.

Onze opinie:
Het is jaren sinds Paul Verhoeven met Basic Instinct een instant-klassieker had afgeleverd en je kan je afvragen waarom er een sequel gemaakt is. Sharon Stone wordt wat te oud om de verleidelijke vamp Catherine Tramell te spelen en David Morrissey komt nog niet aan de enkel van Michael Douglas op gebied van charisma. Dit resulteert in een nogal plantaardige Basic Instinct die weinig toevoegt aan het origineel en kan best gezien worden als een compleet aparte film zodat we de status van de originele niet zouden schaden. Als aparte film doet Basic Instinct 2 het ook al niet veel beter. Het is een nogal standaard thriller met middelmatige plotwendingen die nergens op slaan en zelfs niet interessant zijn.

Basic Instinct 2 (2006) Drama, Mystery, Thriller | 114min | March 31, 2006 (United States) 4.3
Director: Michael Caton-JonesWriter: Joe Eszterhas, Leora Barish, Henry BeanStars: Sharon Stone, David Morrissey, David ThewlisSummary: Crime novelist Catherine Tramell is living in London, and becomes the center of police investigation (yet again) when her football player boyfriend drowns in a car accident and it is revealed that he was already dead because of a drug overdose before Tramell drove the car into water. Police psychoanalyst Dr. Michael Glass is called for examining Tramell, and is intrigued by the seductive and manipulative woman. On the other hand , his friend Det. Roy Washburn is sure Tramell is guilty. Tramell asks Glass to treat her for her 'risk addiction' problem, and with each therapy session , Glass gets more and more suspicious about her intentions. As more and more murders are committed, including that of Glass's ex-wife, Glass becomes obsessed with proving Tramell's guilt even though the evidence is contradictory . —Soumitra

Photos


See all photos >>