28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Below

Leuke B-film

De Tweede Wereldoorlog. Een Amerikaanse duikboot pikt enkele overlevenden op van een Engels schip dat blijkbaar door een U-boot aangevallen is. Onder de overlevenden is een vrouwelijke Engelse dokter die een gewonde soldaat verzorgt maar wanneer men erachter komt dat hij Duits is besluit de commandant van het schip om hem te doden aangezien ze een gevaar zou kunnen zijn voor de veiligheid van de duikboot en zijn bemanning.

Enkele uren later wordt de duikboot achterna gezeten door een Duitse oorlogsbodem en terwijl ze onder vuur liggen van onderwaterbommen hoort de dokter het lichaam van de dode Duitser zeggen dat ze het schip moet verlaten terwijl ze dit nog kan. Wanneer de zaken wat kalmeren vertelt ze de luitenant wat er gebeurd is maar hij gelooft haar niet en besluit haar dan maar op te sluiten in haar cabine. Vanaf dat moment gebeuren er allerlei bizarre zaken te en komen verscheidene leden van de bemanning om bij vreemde ongelukken. Terwijl de tijd passeert wordt het duidelijk dat de bemanning niet alleen in het diepe water is en dat er “iets” anders hen allemaal wil vermoorden.

Onze opinie:
Below is een leuke B-film met een interessante verhaallijn die de film naar A-klasse had kunnen brengen ware het niet voor de serieus teleurstellende finale.

Below (2002) Action, Horror, Mystery, Thriller | 105min | October 18, 2002 (United States) 6.2
Director: David TwohyWriter: Lucas Sussman, Darren Aronofsky, David TwohyStars: Bruce Greenwood, David Crow, Matthew DavisSummary: In the dark silence of the sea during World War II, the submarine U.S.S. Tiger Shark prowls on what should be a routine rescue mission. But, for the shell-shocked crew, trapped together in the sub's narrow corridors and constricted spaces, this is about to become a journey into the sensory delusions, mental deceptions and runaway fear that lurk just below the surface of the ocean and deep inside the human psyche. —Anonymous

Photos


See all photos >>