25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Between – Seizoen 1 – 2

Nadat een mysterieuze ziekte iedere inwoner die ouder is dan 22 doodt, moeten de overlevenden van een stad zich zien te redden als de regering hen in quarantaine plaatst

Nadat een mysterieuze ziekte iedere inwoner die ouder is dan 22 doodt, moeten de overlevenden van een stad zich zien te redden als de regering hen in quarantaine plaatst

Onze opinie:
Dat niet elke Netflix Original per defintie een topper is hadden we al laten doorschemeren maar een écht slechte titel hadden we nog niet tegengekomen. Tot nu dus.

In “Between” (vraag ons niet waar de titel vandaan komt, na het bekijken van het eerste seizoen hebben we nog steeds geen idee) volgen we mee hoe het stadje Pretty Lake plots onder quarantaine gezet wordt wanneer alle mensen met een leeftijd vanaf 22 jaar overlijden zonder dat ook maar iemand een idee heeft van wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn. Het enige dat onderzoekers vinden is dat bij het overlijden er plots roodkleurige gal uit de mond van de overledene stroomt en om verdere verspreiding van de ziekte/virus/watdanook te voorkomen zet de overheid een hek rond het stadje en dat is dan dat. De jongeren binnen het hek moeten zelf maar uitzoeken hoe ze de zaken aanpakken totdat men in de buitenwereld een oplossing gevonden heeft en zoals je je kan inbeelden zorgt dat voor de nodige problemen.

Problemen zijn er ook met deze serie in zijn geheel. De acteerprestaties zijn allesbehalve om over naar huis te schrijven maar dat zou nog gecompenseerd kunnen worden als de regisseur niet constant van scène naar scène zou springen zonder dat daar een goede reden voor is. Op een gegeven moment zitten we zo bij enkele kinderen die aan het racen zijn met een gestolen auto en net op het moment dat een van hen roept dat de andere moet remmen springen we over naar ergens anders in de stad waar eigenlijk niets interessants gebeurt. Wanneer we dan teruggaan naar de jongeren blijkt dat ze gewoon in de gracht gereden zijn. Spanning opbouwen blijkt onze regisseur van dienst absoluut onbekend te zijn. Dit is maar één voorbeeld maar de serie zit er vol mee!

Het verhaal dan. Als een stad die afgesloten wordt van de buitenwereld je bekend voorkomt dan is dat niet abnormaal. Immers, ook op Netflix kan je kijken naar Under the Dome wat gebaseerd is op een verhaal van Stephen King waar een stad… afgesloten wordt van de buitenwereld. Behalve dan dat daar de volwassenen nog wél rondlopen en je geen slap afkooksel krijgt van “Lord of the Flies” wat wél het geval is met “Between”. Dat er een samenzwering vanuit de overheid gaande is wordt vanaf het begin duidelijk wanneer een van de personages zonder al teveel problemen overheidscomputers kan hacken maar pas tegen de laatste episode wordt er meer uitleg hieromtrent verschaft en die uitleg geeft eigenlijk ook niet veel antwoorden op de vragen die gedurende de zes afleveringen naar voren gekomen zijn. Wat je tijdens die episodes dan wel te zien krijgt zijn een hoop misvattingen en verkeerde conclusies die getrokken worden en eigenlijk totaal niets met de hoofdlijn te maken hebben, en als er dan eens een keer wél iets voorbij komt dat het grotere verhaal aanbelangt blijkt dit zo totaal ongeloofwaardig dat je je afvraagt waarom je eigenlijk aan het kijken bent.

Between is in onze opinie een totale mislukking met kartonnen personages die slecht uitgebeeld worden, een verhaal dat nergens op slaat, en een regie die alle mogelijk opgebouwde spanning met kunde de nek omwringt. Zonder twijfel de slechtste Netflix Original tot op heden.

Between (2015) Drama, Mystery, Sci-Fi, Thriller | 60min | May 21, 2015 (United States) 6.0
Writer: Michael McGowanStars: Jennette McCurdy, Jesse Carere, Justin KellySummary: Between is the story of a town under siege from a mysterious disease that has wiped out everybody 22 years and older. The series explores the power vacuum that results when a government has quarantined a 10-mile diameter area and left the inhabitants to fend for themselves. —Cynthia Amsden

Photos


See all photos >>