23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Bionic Woman – Seizoen 1

Goed begonnen maar niet half gewonnen

Jamie Summers is een hardwerkende vrouw die probeert een leven te hebben terwijl ze voor haar tienerzuster zorgt. Haar leven wordt over de kop gegooid wanneer zij en haar vriend in een auto-ongeluk betrokken geraken. Het blijkt dat haar vriend Anthros niet gewoon een wetenschapper en leerkracht is maar ook deel uitmaakt van een geheime organisatie die experimenteert met bionische implantaten en om Jamie’s leven na de crash te redden besluit hij haar te opereren en enkele “upgrades” te geven. Jamie komt er al snel achter dat haar nieuwe arm, benen en oog haar buitengewone mogelijkheden geven maar die 50 miljoen dollar aan technologie in haar lichaam wil ook zeggen dat ze een nieuwe job krijgt: de wereld redden van de slechteriken.

Onze opinie:
Bionic Woman is een nieuwe kijk op de show uit de jaren ’70 met dezelfde naam (ook al zijn er wat aanpassingen). Bij de eerste afleveringen kreeg de serie zeer hoge waarderingscijfers en kon een groot aantal kijkers aanspreken maar de interesse zakte al snel en dit waarschijnlijk doordat de verhaallijn met Katee Sackhoff’s personage Sarah Corvus slechts enkele episodes lang duurt waarna de serie nogal gewoontjes en simplistisch wordt, iets wat wel door de band kon in de jaren ’70 maar tegenwoordig ondermaats is.

Bionic Woman is geen slechte serie maar er zijn enkele gaten in de plot en de nogal “brave” atmosfeer zorgde ervoor dat kijkers al snel hun interesse verloren waardoor de serie onofficieel stopgezet werd en het bij dit ene seizoen bleef.

Bionic Woman (2007) Action, Sci-Fi, Thriller | 60min | September 26, 2007 (United States) 5.8
Writer: Kenneth JohnsonStars: Michelle Ryan, Miguel Ferrer, Molly PriceSummary: A reimagining of the popular 1970s TV series about a female athlete who is given bionic strength.

Photos


See all photos >>