3 oktober 2022

Doodkonijn

Politiek Incorrect

BlackOut

Er zat potentieel in maar dat wordt professioneel de nek omgewrongen

Claudia, Karl en Tommy zitten samen in de lift in een verlaten gebouw in het weekend terwijl ze alle drie snel ergens anders moeten zijn wanneer de lift compleet vast komt te zitten. Claudia moet naar het hospitaal om haar stervende grootmoeder te bezoeken, Tommy wil samen met zijn vriendin weggaan om haar te beschermen tegen haar dronken en gewelddadige vader, en Earl heeft enkele geheimen die ervoor zorgen dat hij in zijn appartement moet geraken en opkuisen voordat zijn dochter en vrouw arriveren. Terwijl de tijd voorbij gaat en het erop begint te lijken dat niemand langs gaat komen om hen te redden beginnen de zenuwen op te spelen…

Onze opinie:
Blackout heeft een interessant concept. Drie compleet verschillende mensen worden samen opgesloten in een lift en terwijl het met de minuut duidelijker wordt dat er geen redding op komst is beginnen de gemoederen op te spelen en de lagen van beschaving beginnen af te vallen. Spijtig genoeg is het proces extreem subtiel en het voelt alsof de film eeuwen duurt eer de finale bereikt wordt terwijl de film op zich slechts 80 minuten duurt. Niet echt wat je goed kan noemen!

De regisseur noch de cast lijken capabel om de kijker geïnteresseerd te houden en halverwege vraag je je reeds af wanneer het einde gaat arriveren en heb je het idee dat je al twee uur aan het kijken bent. Wanneer de film dan effectief zijn einde bereikt is dit zo voorspelbaar dat je het gevoel krijgt dat je een hele dag verspeeld hebt. De regisseur wil je geïnteresseerd houden door wat achtergrondinformatie te geven over de personages via flashbacks maar het is overduidelijk dat hij de suspense probeert te behouden door te suggereren dat iedereen slecht is en daarin faalt hij miserabel. Het is vanaf het begin duidelijk wie compleet gaat doorslaan en verrassingen zijn dan ook zeer ver te zoeken.

Blackout had wel een goede film kunnen zijn als er wat meer aan het verhaal gewerkt was maar zoals het er nu voor staat is de film gewoon te simpel en saai om je geïnteresseerd te houden.

Blackout (2008) Horror, Mystery, Thriller | 120min | May 29, 2008 (Russia) 5.0
Director: Rigoberto CastañedaWriter: Ed DoughertyStars: Amber Tamblyn, Aidan Gillen, Armie HammerSummary: Three strangers are trapped inside an elevator in an empty apartment building during a blackout. The asthmatic Claudia is traumatized with the accident with her beloved grandmother due to a moment of distraction. Karl is a widow doctor that loves his daughter. Tommy is a young man that has just accidentally killed the violent father of his girlfriend Francesca while protecting her and is planning to runaway to Paris with her. The tension of group escalates to a nightmare when one of the strangers shows that is a psychopath and sadistic serial-killer. —Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brazil

Photos


See all photos >>