27 september 2022

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Blade: Trinity

Redelijk leuk zolang je maar niet begint na te denken

De zaken zijn niet al te goed aan het gaan voor Blade. Terwijl hij een menselijke vampierhelper vermoordde werd hij gefilmd en nu heeft hij de hele politie achter zich aan alsook de FBI. Wanneer ze een raid doen op zijn hoofdkwartier wordt hij opgepakt en Whistler komt zelfs om het leven. Gelukkig voor hem komt een tweede cel vampierdoders onder leiding van voormalig vampier Hannibal King en Whisters dochter Abigail hem redden uit het politiegebouw maar wanneer ze ontsnappen is er nog meer slecht nieuws: de vampiers hebben de eerste van hun ras gevonden: Drake, ook gekend als Dracula.

Dracula’s bedoelingen zijn nogal duidelijk, hij wil de mensheid vernietigen en hen in oogstboerderijen stoppen zodat ze bloed blijven produceren terwijl de vampiers de Aarde kunnen regeren. Echter, er is een virus gemaakt dat alle vampiers kan vernietigen, maar om echt effectief te kunnen zijn moet dit gemixt worden met puur vampierbloed… het bloed van Dracula dus…

Onze opinie:
Blade: Trinity heeft een domme verhaallijn met vergezochte ideeën (vampierhonden of een van gedaante verwisselende Dracula iemand?) en dialogen die minder inhoud hebben dan een curryrol (“Did you see that guy? We can’t win!”). Alhoewel we een nieuwe super schurk krijgen in de vorm van Dracula slaagt hij er nog niet in om aan de hielen te geraken van Stephen Dorffs personage in de originele Blade en terwijl de acteurs aan de “goede” zijde verbeterd zijn (Ryan Reynolds en Jessica Biel doen goed hun best) lijkt het budget voor slechteriken op geweest te zijn want ze zijn erger dan verschrikkelijk en lijken meer op pathetische mutanten met hersenschade dan gevaarlijke roofdieren. Echter, wanneer je bovenstaande leest denk je waarschijnlijk dat we vonden dat we onze tijd aan het verdoen waren bij het bekijken van deze film maar dat is ook niet echt het geval. De film is zowaar beter dan Blade 2… de actie wordt mooi in beeld gebracht, de soundtrack is fantastisch en alhoewel we waarschijnlijk nooit meer iets krijgen in de vorm van de disco-scene met bloed dat uit de sprinklers komt bij de eerste Blade zijn de sfeer en stijl best wel ok. Het feit dat de bruine filters ook niet constant gebruikt worden helpt ook al veel in onze opinie.

De film is compleet hersenloos maar als je niet probeert na te denken bij het kijken slaagt Blade: Trinity er wel in om je interesse te behouden.

Blade: Trinity (2004) Action, Adventure, Fantasy, Horror, Sci-Fi | 113min | December 8, 2004 (United States) 5.8
Director: David S. GoyerWriter: David S. Goyer, Marv Wolfman, Gene ColanStars: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Parker PoseySummary: Blade finds himself alone surrounded by enemies, fighting an up hill battle with the vampire nation and now humans. He joins forces with a group of vampire hunters who call themselves the Nightstalkers. The vampire nation awakens the king of vampires Dracula from his slumber with intentions of using his primitive blood to become day-walkers. On the other side is Blade and his team manifesting a virus that could wipe out the vampire race once and for all. In the end the two sides will collide and only one will come out victorious, a battle between the ultimate vampire who never knew defeat, facing off against the greatest vampire slayer. —jay

Photos


See all photos >>