28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Blood Work

Enkel aan te raden aan echte Clint Eastwood fans die alles van Clint gezien willen hebben.

Terry McCaleb, FBI profiler, zit op de hielen van een seriemoordenaar wanneer hij een hartaanval krijgt tijdens een achtervolging. Twee jaar later is hij gepensioneerd en aan het bijkomen van een operatie waarbij hij een nieuw hart gekregen heeft wanneer hij gecontacteerd wordt door de zuster van de hartdonor die hem vraagt om de moord op haar zuster te onderzoeken. Ondanks het advies van zijn dokter om de zaak niet op te nemen en kalm te blijven besluit McCaleb dat hij het deze vrouw schuldig is om uit te zoeken wat er gebeurd is.

Wanneer hij erachter komt dat naast zijn donor er nog een andere persoon vermoord is geworden en dat de enige link tussen beide het feit was dat ze dezelfde bloedgroep hadden als hijzelf vormt zich een schrikwekkend idee in zijn hoofd: beide zijn vermoord om er zeker van te zijn dat hij een nieuw hart zou krijgen.

Onze opinie:
Clint Eastwood wordt ouder maar moet dat betekenen dat zijn films even traag worden als hijzelf? Wij zouden zeggen van niet aangezien we reeds enkele toppers van hem gezien hebben de laatste jaren maar spijtig genoeg is Blood Work niet een van deze. De film probeert diepte te geven aan de personages maar spijtig genoeg slaagt Clint de regisseur er enkel maar in om de snelheid van de film naar beneden te halen waardoor deze gewoon saai wordt. Wanneer de “grote finale” en het “onverwachte plotwending” arriveren heb je het allemaal al een half uur voor Clint de acteur uitgevogeld. Enkel aan te raden aan echte Clint Eastwood fans die alles van Clint gezien willen hebben.

Blood Work (2002) Action, Crime, Drama, Mystery, Thriller | 110min | August 9, 2002 (United States) 6.4
Director: Clint EastwoodWriter: Michael Connelly, Brian HelgelandStars: Clint Eastwood, Jeff Daniels, Anjelica HustonSummary: Retired F.B.I. profiler Terry McCaleb (Clint Eastwood), who has recently had a heart transplant, is hired by Graciella Rivers (Wanda De Jesus), to investigate the death of her sister, Gloria, who happens to have given McCaleb his heart. On the case, he soon deduces that the killer, who staged the murder to look like a random robbery, may actually be a serial killer Terry was trailing for years in the F.B.I. Can the elderly and feeble McCaleb, who had intended to spend his retirement living on his boat in the Los Angeles harbor, and who can't drive, and has to nap regularly, muster up the endurance to find the killer? —Amir Al-Kourainy <kalkour1@san.rr.com>

Photos


See all photos >>