28 januari 2023

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Bloodrayne 2: Deliverance

Best wegblijven van deze miskleun

Rayne heeft Europa verlaten om naar de VS te gaan waar ze blijft vechten tegen vampiers van alle types. Wanneer ze in het kleine stadje Deliverance arriveert komt ze erachter dat een vampier genaamd Billy the Kid de inwoners terroriseert en een leger van vampiers wil maken terwijl hij de spoorweg die binnenkort zou moeten gemaakt worden wil gebruiken als middel om zijn macht over de rest van het land te verspreiden. Het is aan Rayne om hem te stoppen maar van de doodsbange inwoners moet ze weinig hulp verwachten. En dan arriveert Pat Garrett…

Onze opinie:
Waar Bloodrayne Uwe Boll’s interpretatie was van het originele videospel van Majesco en Terminal Reality voegt Uwe deze keer een heleboel Sergio Leone toe aan de mix. Weg zijn de middeleeuwen, het is het Wilde Westen deze keer met zelfs legendarische figuren als Pat Garrett en Billy the Kid die de show vervoegen! En het zuigt nog steeds! Het wordt zelfs nog erger dan het al was!

Boll werd duidelijk geïnspireerd door Leone’s “The Good, The Bad & The Ugly” aangezien zowat de helft van de shots duidelijke kopieën zijn maar spijtig genoeg doet de toevoeging van vampiers weinig goed aan het verhaal. Voeg daar nog ridicuul slecht acteerwerk bij van Zack Ward als Billy the Kid en het feit dat de helft van de scenes overdag lijken gemaakt te zijn met een handycam en je kan je voorstellen dat dit geen kunst is. We kunnen dus niet anders dan concluderen dat je best ver weg blijft van deze miskleun.

BloodRayne II: Deliverance (2007) Action, Fantasy, Western | 99min | July 24, 2008 (United Arab Emirates) 2.7
Director: Uwe BollWriter: Christopher Donaldson, Neil Every, Masaji TakeiStars: Natassia Malthe, Zack Ward, Michael ParéSummary: It's a hundred years later, and the dhampir Rayne has arrived in the town of Deliverance, Montana where a group of vampire cowboys have emerged. Led by Billy the Kid, hell-bent on creating his own kingdom, he slaughters townspeople and rounds up children. He spares the life of Chicago Chronicle reporter Newton Pyles. Rayne aligns herself with Pat Garret, a member of the long-thought-dead Brimstone society, a dishonest preacher, and a lowlife named Franson, to stop Billy the Kid and show the world how the West was really won. —Chris Walker (cgw@mac.com)

Photos


See all photos >>