28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Bloodrayne

Vergeet van het bestaan van deze film!

Rayne is een kruising tussen een mens en een vampier, een zogenaamde Dhampir. Nadat Kagan, koning der vampiers, haar moeder vermoordt gaat ze erop uit en eindigt bij een circus waar ze een act krijgt als freak van de natuur. Op een nacht wanneer ze volwassen is probeert een van de circusmensen haar te verkrachten maar dat is natuurlijk geen goed idee. Dit zorgt er ook voor dat ze terug moet denken aan haar moeder en als resultaat daarvan transformeert ze in Bloodrayne waarna ze op zoek gaat naar wraak op Kagan.

Onze opinie:
Bloodrayne is wederom een game adaptatie naar het grote scherm van Uwe Boll en wederom is het een grote berg rommel. Als je kijkt naar de cast die onder andere Kristanna Loken, Michael Madsen, Michelle Rodriguez, Billy Zane en zelfs Ben Kingsley kijkt zouden je verwachtingen nogal kunnen stijgen maar zorg ervoor dat je niet om de tuin geleid wordt. De acteurs zijn duidelijk uit op het geld en het lijkt wel alsof ze in slaap vallen tijdens het reciteren van hun teksten. Het is al lang geleden dat we een cast nog eens zo verveeld gezien hebben en het script is ook al niet veel beter; kartonnen personages en relaties die aan elkaar hangen met een nylondraad. De conclusie is dan ook simpel: dit is wederom een compleet rampzalige film van Uwe Boll en het is het beste om snel te vergeten dat deze film bestaat.

BloodRayne (2005) Action, Fantasy, Horror | 95min | January 6, 2006 (United States) 2.9
Director: Uwe BollWriter: Guinevere TurnerStars: Kristanna Loken, Ben Kingsley, Michelle RodriguezSummary: In the Eighteenth Century, Rayne is the half-human half-vampire Dhampir and the lead attraction in a carnival's freak-show in Romania. When she escapes, she meets a fortuneteller that tells that her mother was raped by the king of the vampires Kagan and she decides to destroy her father. In her journey for revenge, she meets Vladimir and Sebastian, the leaders of the fortress of vampire hunters Brimstone, and she joins their society. She seeks for powerful talismans to defeat Kagan, while the skilled warriors Vladimir and Sebastian train her to face the forces of Kagan and her human side falls in love with Sebastian. —Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brazil

Photos


See all photos >>