1 februari 2023

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Boardwalk Empire – Seizoen 1 – 5

Een van de beste series op TV en niet te missen!

Onze opinie:
Atlantic City, 1920. Het is het begin van de drooglegging in Amerika en Enoch “Nucky” Thompson is de onbetwiste leider van de stad, als penningmeester, lokaal politicus voor de Republikeinse Partij, en als gangster. Terwijl de drooglegging tonnen geld oplevert voor mensen die er niet mee inzitten om de wet te breken zien we Nucky omgaan met een ambitieuze jongen die hij onder zijn vleugels genomen heeft, een genadeloos en religieus federaal agent die erop uit is hem te pakken te krijgen, een weduwe die hij liefheeft, en rivalen zoals Arnold Rothstein, Lucky Luciano en Al Capone die allemaal niets liever zouden doen dan zijn machtspositie over te nemen.

Net zoals Mad Men zet Boardwalk Empire een scene op met personages en laat verscheidene dingen gebeuren in een zeer traag tempo maar interessant genoeg om ons te laten blijven kijken. De verhalen worden traag uitgesponnen en actie is niet zoveel aanwezig, maar de interacties tussen de personages is intens en het acteerwerk superb. De look en feel van de serie is perfect voor de jaren ’20 in de 20e eeuw en de atmosfeer die gecreëerd wordt ademt gewoon spanning uit die ervoor zorgt dat je méér wil. Een van de beste series op TV en niet te missen!

Boardwalk Empire (2010) Crime, Drama, History | 3300min | September 19, 2010 (United States) 8.5
Writer: Terence WinterStars: Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael ShannonSummary: Set in the Prohibition era of the 1920s Boardwalk Empire is the story of Enoch "Nucky" Thompson, the treasurer of Atlantic County, Atlantic City, New Jersey. Due to his relationships with mobsters as well as political contacts, the Federal Government start to take an interest in him. His lavish lifestyle seems at odds with his position, and as well as his connections, there is prolific bootlegging in the area. —WellardRockard

Photos


See all photos >>