31 januari 2023

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Bon Cop Bad Cop

Een Engelstalige politieman uit Toronto en een Franstalige agent Montreal moeten samen een misdaad oplossen

Een Engelstalige politieman uit Toronto en een Franstalige agent Montreal moeten samen een misdaad oplossen

Onze opinie:
Wanneer een moord gebeurt op de grens tussen Quebec en Ontario in Canada worden detectives Martin Ward en David Bouchard samen gezet. Beide mannen zijn zeer verschillende en hebben hun eigen ideeën over hoe een onderzoek gedaan moet worden dus met elkaar samenwerken is niet echt hun geliefkoosde situatie. De zaken zijn echter zoals ze zijn en ze komen er snel achter dat de moordenaar mensen achterna zit die in de hockeygemeenschap geld maken met het verkopen van spelers en teams. Wie wordt de volgende?

Is dit een Canadese film of een Franse? Nogal moeilijk te zien aangezien het Frans gesproken wordt met een Engels accent en het Engels met een Frans waardoor alles ongelooflijk dom klinkt. Men zou kunnen denken dat dit opzettelijk gedaan is om de film grappig te maken maar dan gaat dit het doel voorbij want er is weinig om mee te lachen.

Deze film heeft 8 nominaties en 3 prijzen gewonnen bij de Genie Awards en dat zegt meer over deze Awards dan de film als je het ons vraagt. De grappen zijn erger dan Louis De Funes of de Franse Taxi-films en de makers slagen er zelfs niet in om de zaken zo slecht te maken dat ze grappig worden (zoals in verscheidene Amerikaanse/Australische/Nieuw-Zeelandse horrorfilms). Bon Cop Bad Cop probeert een grappige insteek op de buddy-cop film te zijn maar faalt miserable. Tenzij je een rare interesse hebt in Franse komedie is er geen reden om deze te bekijken.

Bon Cop Bad Cop (2006) Action, Comedy, Crime, Thriller | 117min | August 11, 2006 (Canada) 6.8
Director: Erik CanuelWriter: Leila Basen, Alex Epstein, Patrick HuardStars: Michel Beaudry, Patrice Bélanger, Pierre BoudreauSummary: When the body of the executive of hockey Benoit Brisset is found on the billboard of the border of Quebec and Ontario, the jurisdiction of the crime is shared between the two police forces and detectives David Bouchard from Montreal and Martin Ward from Toronto are assigned to work together. With totally different styles, attitudes and languages, the reckless David and the ethical Martin join force to disclose the identity of the Tattoo Killer, a deranged serial-killer that is killing managers of hockey. —Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brazil

Photos


See all photos >>