28 januari 2023

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Book of Blood

Weer een miskleun gebaseerd op werk van Clive Barker

Mary Florescu, een experte in het paranormale, is constant op zoek naar bewijs dat bovennatuurlijke fenomenen bestaan en samen met haar assistent reist ze constant rond om iets op film te krijgen. Ze hoort over een huis waar een brutale slachtpartij heeft plaatsgevonden, blijkbaar veroorzaakt door een geest, en besluit om de zaak te onderzoeken. Wanneer ze arriveren ontmoet ze Simon McNeal die gelooft dat hij kan optreden als medium om de geesten die in het huis ronddolen wakker te maken. Echter, eens het experiment begint blijkt dat de zaken er serieus heftiger aan toe gaan dan Simon verwacht had en ontsnappen is geen optie…

Onze opinie:
Telkens de naam “Clive Barker” vernoemd wordt gerelateerd aan een film gaat onze hoop omhoog dat we iets te zien krijgen in de stijl van Hellraiser of – recentelijker – Midnight Meat Train. Barker heeft immers een excellent talent om beklijvende verhalen te schrijven die je bij je ballen nemen en niet loslaten tot de laatste seconde. Spijtig genoeg is Book of Blood – net zoals zovele films die gebaseerd zijn op verhalen van bekende horrorauteurs – een saaie bedoening. De manier waarop het verhaal evolueert is nogal onge├»nspireerd, veel tijd wordt gespendeerd aan de personages maar zonder dat we ooit veel diepte te zien krijgen, en naar het einde toe moet je al echt je aandacht erbij houden om niet in slaap te vallen aangezien je het idee krijgt dat je aan het kijken bent naar een slechte pilot van een nieuwe TV serie. Saai!

Book of Blood (2009) Drama, Horror, Mystery, Thriller | 100min | May 8, 2009 (Turkey) 5.3
Director: John HarrisonWriter: John Harrison, Darin Silverman, Clive BarkerStars: Jonas Armstrong, Sophie Ward, Clive RussellSummary: A paranormal expert discovers a house that is at the intersection of so-called "highways" transporting souls in the afterlife.

Photos


See all photos >>