12 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Bulletproof Monk

Zeer zeker de moeite waard om te bekijken.

Chow Yun Fat is een Tibetaanse monnik zonder naam die een scroll met immense krachten moet beschermen. In 1943 werd zijn klooster door de Nazi’s ingenomen en hij slaagde er maar net in om uit de handen te blijven van de Duitse kolonel die zijn oog had laten vallen op de scroll om de wereld te regeren. 60 jaar later vinden we de monnik terug in de VS waar hij nog steeds probeert uit de handen te blijven van de kolonel wanneer hij Kar (Sean William Scott) tegenkomt, een gauwdief die redelijk goed kan vechten. Wanneer Kar een van de eerste voorspellingen voor de nieuwe scrolldrager doet uitkomen ziet de monnik in hem de nieuwe beschermer en begint hem te trainen. Ondertussen heeft de kolonel een manier gevonden om de monnik gevangen te nemen en Kar en zijn vriendin moeten nu alles in hun macht doen om ervoor te zorgen dat de kolonel geen oneindige kracht ter beschikking krijgt.

Onze opinie:
Bulletproof Monk is een zeer onderhoudende actiefilm die naast de verwachte vechtscènes ook genoeg humor bevat om zowat iedereen aan te kunnen spreken. Veel denkwerk is er niet voor nodig om te kunnen volgen maar de uitwerking en verhaal zijn goed genoeg om je zonder probleem te vermaken. Zeer zeker de moeite waard om te bekijken.

Bulletproof Monk (2003) Action, Comedy, Fantasy | 104min | April 16, 2003 (United States) 5.5
Director: Paul HunterWriter: Ethan Reiff, Cyrus VorisStars: Chow Yun-Fat, Seann William Scott, Jaime KingSummary: For 60 years a mysterious monk with no name has zigzagged the globe to protect an ancient scroll - a scroll that holds the key to unlimited power. Now the Monk must look for a new scrollkeeper. Kar is an unlikely candidate, a streetwise young man whose only interest is himself. But when he inadvertently saves the Bulletproof Monk from capture, the two become partners in a scheme to save the world from the scroll's most avid pursuer. Packed with spectacular special effects and martial arts action, the Monk, Kar, and a sexy Russian mob princess called Bad Girl must struggle to find, face, and fight the ultimate enemy. —Press kit

Photos


See all photos >>