28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Caprica

Een pilot die toont dat er veel potentieel zit in deze prequel serie van Battlestar Galactica

Het is 50 jaar voordat de Cylons de Kolonies aanvallen. Daniel Graystone is een gerenommeerd wetenschapper die een werkende 3D wereld gecreëerd heeft waarin mensen kunnen ontsnappen voor wat vertier en plezier. Zijn eveneens geniale dochter Zoe heeft in deze wereld een perfecte copie van haarzelf gemaakt en wil haar gebruiken voor enkele grootse dingen. Echter, op weg naar het vliegveld om weg te vluchten van de kapitalistische wereld van haar ouders wordt ze slachtoffer van een bomaanslag.

Ook slachtoffer van de aanslag zijn de vrouw en dochter van Joseph Adama, een advokaat die banden heeft met de maffia. Aangedaan door zijn verlies probeert Joseph wederom een band te creëren met zijn zoon. Joseph en Daniel Graystone komen erlkaar tegen tijdens het onderzoek naar de aanslag en wanneer Graystone erachter komt wat zijn dochter gedaan had vraagt hij Adama om hem te helpen de digitale versie van Zoe naar de echte wereld te brengen via een cybernetisch organisme, genaamd Cylon…

Onze opinie:
Waar Battlestar Galactica een echte space opera was gevuld met aktie is Caprica meer een drama waarin de personages en hun evolutie centraal staan. Er is weinig aktie maar de nieuwe wereld die we te zien krijgen in deze pilot geeft ruimte voor een hele nieuwe serie die draait rond twee mannen die uiteindelijk hun gehele beschaving op de rand van uitsterven zullen brengen.

De pilot op zichzelf bekijken is nogal moeilijk maar het is zeker een must-have voor diegenen die de rest van de serie willen bekijken en Caprica zet de eerste stappen voor een serie waar tonnen potentieel aanwezig is om een groot publiek aan te spreken. Wij kijken alvast uit naar het eerste seizoen!

Caprica (2009) Action, Drama, Sci-Fi | 60min | January 22, 2010 (United States) 7.1
Writer: Remi Aubuchon, Ronald D. MooreStars: Eric Stoltz, Esai Morales, Paula MalcomsonSummary: Two families, the Graystones and the Adamas, live together on a peaceful planet known as Caprica, where a startling breakthrough in artificial intelligence brings about unforeseen consequences.

Photos


See all photos >>