27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Catwoman

Enkel voor de grootst mogelijke fans van Halle Berry of Sharon Stone.

Halle Berry is Patience Philips, een advertentiedesigner voor Hedare Cosmetics die op het punt staan om Beau-Line, een nieuw product dat een revolutie in vrouwencosmetica moet veroorzaken, te lanceren.

Op een nacht werkt te laat over om een design klaar te stomen en wanneer ze deze naar haar baas brengt overhoort ze per ongeluk een gesprek tussen de wetenschapper die Beau-Line gemaakt heeft en enkele andere mensen. Blijkbaar is Beau-Line verslavend alsook zelfs giftig op zo’n wijze dat als iemand zou stoppen het te gebruiken, het gezicht van die persoon in elkaar zou zakken. Spijtig voor Patience wordt ge gesnapt en na een korte achtervolging door de riolen wordt ze vermoord. Echter, een kat met mythische krachten brengt haar terug tot leven en alhoewel ze het zich niet onmiddellijk realiseert heeft ze ook katachtige speciale krachten gekregen. Wanneer ze zich begint te herinneren wat er gebeurd is gaat ze erop uit om gerechtigheid te vinden voor wat haar is aangedaan alsook de lancering van Beau-Line te stoppen.

Onze opinie:
Vergeet alles dat je weet van het Catwoman-personage uit de Batman comics en films, deze Catwoman heeft absoluut niets te maken met degene die langs die weg kennen. Van de manier waarop Catwoman tot leven komt tot hoe ze in beeld gebracht wordt er zijn totaal geen gelijkenissen met enige voorgaande Catwomen. Catwoman zou een sensueel personage moeten zijn maar als we zeggen dat Michelle Pfeiffer’s catwoman erotisch was kan je van Halle Berry’s versie eerder zeggen dat ze pure harde porno is, en dat is geen compliment.

De film was niet goed onthaald door pers noch publiek en het is duidelijk waarom: er is absoluut geen sensuele of erotische atmosfeer aanwezig, de actie en CGI zijn er compleet over, het script bevat gaten zo groot als een walvis, en de regisseur slaagde er zelfs niet in om de consistentie van bepaalde scènes bij elkaar te houden (Catwoman zit op een gegeven ogenblik aan een kant van een muur en het volgende moment zien we haar aan de andere kant). Je hersenen op nul zetten is niet genoeg voor deze film, je zal onder nul moeten kunnen gaan om hiervan te genieten. Enkel voor de grootst mogelijke fans van Halle Berry of Sharon Stone.

Catwoman (2004) Action, Crime, Fantasy | 104min | July 23, 2004 (United States) 3.4
Director: PitofWriter: Bob Kane, Theresa Rebeck, John BrancatoStars: Halle Berry, Sharon Stone, Benjamin BrattSummary: Catwoman is the story of shy, sensitive artist Patience Philips, a woman who can't seem to stop apologizing for her own existence. She works as a graphic designer for Hedare Beauty, a mammoth cosmetics company on the verge of releasing a revolutionary anti-aging product. When Patience inadvertently happens upon a dark secret her employer is hiding, she finds herself in the middle of a corporate conspiracy. What happens next changes Patience forever. In a mystical twist of fate, she is transformed into a woman with the strength, speed, agility and ultra-keen senses of a cat. With her newfound prowess and feline intuition, Patience becomes Catwoman, a sleek and stealthy creature balancing on the thin line between good and bad. Like any wildcat, she's dangerous, elusive and untamed. Her adventures are complicated by a burgeoning relationship with Tom Lone, a cop who has fallen for Patience but cannot shake his fascination with the mysterious Catwoman, who appears to be responsible for a string of crime sprees plaguing the city. —Austin4577@aol.com

Photos


See all photos >>