28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Changing Lanes

Niet zozeer een actie- als wel een psychologische thriller

Ben Affleck is Gavin Banek, een advocaat wiens carrière in de lift zit. Op een dag is hij onderweg naar de rechtbank wanneer hij in een ongeluk terecht komt met Doyle Gipson, een voormalige alcoholist die aan het vechten is om zijn gezin terug bij hem te krijgen. Gavin is zo gepresseerd om in de rechtbank te geraken dat hij zo snel mogelijk weg wil bij het ongeluk en als dusdanig laat hij Doyle op het midden van de rijbaan staan terwijl hijzelf wegrijdt. Doyle ziet dat Gavin zijn documenten vergeten is maar besluit zich er niets van aan te trekken aangezien hij zich vooral afvraagt hoe hij naar de rechtbank moet geraken om zijn zaak te bepleiten en zijn familie samen te houden. Beide mannen arriveren te laat op hun afspraak en terwijl Gavin tot het einde van de dag tijd heeft om zijn documenten te presenteren verliest Doyle zijn zaak en ziet zijn familie weggerukt worden van hem. Gavin en Doyle beginnen een spelletje kat en muis met elkaar waarbij Gavin zijn documenten wil en Doyle zijn familie…

Onze opinie:
Changing Lanes werd gepromoot als een hectische actiethriller maar als je de film bekijkt zal je merken dat het eerder op het psychologische vlak is dat alles zich afspeelt omtrent de vraag hoe ver mensen kunnen gaan en hun normen en waarden laten voor wat ze zijn. De film is zeker niet slecht maar nogal aan de trage kant en de momenten van actie zijn spaars en allesbehalve top. Ook het niveau van effectieve spanning kan wat werk gebruiken maar al bij al is dankzij het goede acteerwerk van beide protagonisten Changing Lanes toch nog wel de moeite waard om eens te bekijken.

Changing Lanes (2002) Drama, Thriller | 98min | April 12, 2002 (United States) 6.5
Director: Roger MichellWriter: Chap Taylor, Michael TolkinStars: Ben Affleck, Samuel L. Jackson, Kim StauntonSummary: A young lawyer and a businessman share a small automobile accident, and their mutual road rage escalates into a feud.

Photos


See all photos >>