28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

City Heat

Clint Eastwood en Burt Reynolds zijn niet grappig

Mike Murphy (Burt Reynolds) is een voormalige agent die samen een detectivebureau begonnen is. Wanneer zijn partner vermoord wordt gaat hij erop uit om te zoeken wie de dader is en onderwijl krijgt hij een helpende hand voor zijn voormalige politiepartner, luitenant Speer (Clint Eastwood).

Onze opinie:
City Heat is een poging om Clint Eastwood en Burt Reynolds, zowat twee van de grootste geldkoeien in Hollywood in de tijd, te combineren in een actiekomedie. En raar maar waar: het werkt niet. Eastwood is niet grappig en hetzelfde kan gezegd wordt van Reynolds. Het verhaal zelf is dan weer nogal onnozel en het geheel lijkt een beetje teveel op een prequel van “Who framed Roger Rabbit”, maar dan zonder de goede grappen.

City Heat (1984) Action, Comedy, Crime | 93min | December 7, 1984 (United States) 5.5
Director: Richard BenjaminWriter: Blake Edwards, Joseph StinsonStars: Clint Eastwood, Burt Reynolds, Jane AlexanderSummary: Kansas City in the 1930s: Private Investigator Mike Murphy's (Burt Reynolds') partner is brutally murdered when he tries to blackmail a mobster with his secret accounting records. When a rival gang boss goes after the missing records, ex-policeman Murphy is forced to team up again with his ex-partner Lieutenant Speer (Clint Eastwood), even though they can't stand each other, to fight both gangs before Kansas City erupts in a mob war. —Tom Zoerner <Tom.Zoerner@informatik.uni-erlangen.de>

Photos


See all photos >>