15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Cradle 2 the Grave

Voldoet voor wat hersenloos actievermaak

Een groep hooggekwalificeerde dieven onder leiding van Anthony Fait (DMX) worden ingehuurd om een juwelenbeurs te beroven en de zwarte diamanten die daar tijdelijk liggen te pakken te krijgen. Echter, wanneer ze binnen in het gebouw zijn gaat het volledig mis: de politie is plots aanwezig en de mannen slaan er maar net in om te ontsnappen. Fait gaat naar een van zijn contacten om de zwarte diamanten te laten evalueren op hun waarde waarna hij naar de opdrachtgever gaan. De man is echter dood en in de plaats is een Taiwanese geheimagent (Jet Li) aanwezig. De zwarte diamanten blijken geen diamanten te zijn maar stenen die gebruikt kunnen worden in nucleaire wapens. Fait en zijn groep zijn duidelijk verzeild geraakt in iets groters dan ze ooit hadden kunnen denken en wanneer zelfs zijn dochter ontvoerd wordt zal hij moeten samenwerken met de Taiwanese agent om een wapenhandelaar tegen te houden de stenen te verkopen en de veiligheid van zijn dochter te vrijwaren.

Onze opinie:
Cradle 2 the Grave is een actiefilm met DMX en Jet Li en om eerlijk te zijn valt hij goed mee als je van actiefilms houdt. Niet dat hij echt opvalt in zijn genre, veel verhaal zit er niet in en het acteerwerk is ook niet echt top, maar voor wat hersenloos vermaak voldoet hij zeker.

Cradle 2 the Grave (2003) Action, Crime, Drama, Thriller | 101min | February 28, 2003 (United States) 5.8
Director: Andrzej BartkowiakWriter: John O'Brien, Channing GibsonStars: Jet Li, DMX, Mark DacascosSummary: When his daughter is kidnapped and held in exchange for priceless diamonds, the leader of a crew of highly skilled urban thieves (DMX) forges an unlikely alliance with a Taiwanese Intelligence officer (Jet Li) to rescue her. Their race against the clock to find the precious stones ultimately unravels a plot to distribute a deadly new weapon of war. —PhatBleek

Photos


See all photos >>