28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Cube 2: Hypercube

Zo goed als Cube was, zo slecht is Hypercube

Na de release van “Cube” in 1997 veranderde de Canadese filmindustrie voor altijd. De film werd een enorme hit alsook een instant-klassieker in zijn genre. Het simpele verhaal waarbij acht mensen zijn opgesloten in een labyrint van kubussen zonder dat ze weten dat ze op een speelveld van zwaartekracht en de 4e dimensie zitten was geniaal gevonden en een sequel op de populaire cult-klassieker Cube was dan ook te verwachten. Maar kan deze de verwachtingen inlossen?

Onze opinie:
“This time there are no rules” is een van de kreten die op de cover staan en we moeten zeggen dat we het gevoel hebben dat dat ook geldt voor de regie, het script en het acteerwerk. Elk van deze elementen scoort immers zeer laag. Een goede manier om deze film te bespreken is om alles op te sommen in één zin; neem alles dat positief was aan “Cube”, draai dat om zodat je de negatieve kant ervan ziet en je hebt “Hypercube”. We hebben echter nog niet alle hoop verloren want er zou nog een derde deel alsook een mini-serie gemaakt worden.

Wat we verder nog willen vermelden dat Hypercube geproduced was in Hollywood en dat we daardoor enkele zeer leuke speciale effecten te zien krijgen. Spijtig genoeg blijkt men in Hollywood soms te vergeten dat speciale effecten niet alles zijn en dat acteerwerk en regie veel belangrijker zijn.

Cube²: Hypercube Drama, Mystery, Sci-Fi, Thriller | 94min | April 15, 2003 (United States) 5.6
Director: Andrzej SekulaWriter: Sean Hood, Ernie Barbarash, Lauren McLaughlinStars: Kari Matchett, Geraint Wyn Davies, Grace Lynn KungSummary: Eight strangers find themselves waking up in a strange cube-shaped room with no recollection of how they came to be there. Soon discovering that they're in a strange fourth dimension where our laws of physics don't apply, they have to unravel the secrets of the "hypercube" in order to survive... —Anonymous

Photos


See all photos >>