28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Daredevil – Seizoen 1 – 3

Marvel's Daredevil is een live-action-serie die de avonturen van Matt Murdock volgt.

Marvel’s Daredevil is een live-action-serie die de avonturen van Matt Murdock volgt. Hij werd blind als kind door een tragisch ongeval maar beschikt over buitengewone zintuigen. Overdag is hij advocaat en strijdt hij tegen onrecht en ’s nachts is hij de gemaskerde burgerwacht in de wijk Hell’s Kitchen in New York

Onze opinie:
In de bioscoop maakt Marvel al een tijdje furore met hun Avengers-serie van films. Iron Man, Thor, Captain America en The Incredible Hulk kregen allemaal eigen films om uiteindelijk samen te komen in The Avengers. Dit was zo succesvol dat er reeds verscheidene sequels verschenen zijn met nog meer in de pijplijn. Ondertussen zou men bijna vergeten dat Marvel naast The Avengers ook nog The Defenders in hun gamma heeft zitten. Daredevil, Luke Cage, Iron Fist en Jessica Jones zijn misschien minder bekend dat voornoemde superhelden, maar dat maakt hen er niet minder interessant op. Dat moeten ook de bazen bij Netflix bedacht hebben want waar de Avengers het grote scherm mogen veroveren heeft men bedacht dat de Defenders hetzelfde mogen doen op de kleine buis (of de grote plasma tegenwoordig :p). Zo gezegd, zo gedaan, en de eer werd gegeven aan Daredevil om als eerste een eigen Netflix Original seizoen te krijgen.

Matt Murdock (Charlie Cox), die als kind blind werd als gevolg van een ongeval, heeft misschien geen zicht meer maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het feit dat al zijn andere zintuigen extreem verbeterd zijn waardoor hij in realiteit zelfs beter kan functioneren dan de gemiddelde mens. Overdag merkt men dit echter niet aan hem en hij spendeert zijn tijd dan ook vooral aan het opstarten van een eigen advocatenkantoor met zijn beste vriend Foggy Nelson. Eens de avond valt, echter, verandert Matt in Daredevil, een beschermer van de zwakkeren die criminelen in zijn stad het vuur aan de schenen legt.

Klinkt allemaal leuk en aardig, en perfect voor een serie waarbij je elke aflevering een andere crimineel aangepakt zou zien worden, maar de mensen bij Netflix zijn slim genoeg geweest om niet die route in te slaan en in plaats daarvan te kiezen voor diepgang. Dit eerste seizoen beschrijft de strijd tussen Murdock en de meestercrimineel Wilson Fisk (aka Kingpin) en doet dit op sublieme manier zonder moeilijke thema’s uit de weg te gaan en ondertussen van beide personages zowel goede als slechte kanten te tonen. Dit zorgt voor een diepgang die je in big budget films nooit te zien krijgt en hierdoor is Daredevil dan ook nog nét wat beter dan wat je bij de Avengers voorgeschoteld krijgt.

Elke Defender superheld zou een eigen seizoen krijgen om uiteindelijk te leiden naar een gezamenlijk seizoen over de Defenders, maar dit eerste seizoen van Daredevil is zo goed ontvangen dat men bij Netflix al besloten heeft om een tweede te maken en dit is niet zonder reden. We kunnen maar 1 ding zeggen: kijken!

Onze opinie (seizoen 2):
Na het schitterende eerste seizoen van Daredevil moest er wel érg veel gebeuren om het tweede beter te maken. En dat is dan ook niet gelukt. Seizoen 2 is niet slecht, maar kan niet op tegen het eerste.

Onze opinie (seizoen 3):
Dit derde seizoen keert terug naar het begin met een nieuwe confrontatie tussen Matt Murdock en zijn aartsvijand Wilson Fisk. Een waardige afsluiter voor Netflix’ Daredevil en daarmee is zowat alles gezegd.

Daredevil (2015) Action, Crime, Drama, Fantasy, Sci-Fi, Thriller | 3240min | April 10, 2015 (United States) 8.6
Writer: Drew GoddardStars: Charlie Cox, Vincent D'Onofrio, Deborah Ann WollSummary: As a child Matt Murdock was blinded by a chemical spill in a freak accident. Instead of limiting him it gave him superhuman senses that enabled him to see the world in a unique and powerful way. Now he uses these powers to deliver justice, not only as a lawyer in his own law firm, but also as vigilante at night, stalking the streets of Hell's Kitchen as Daredevil, the man without fear. —DDK

Photos


See all photos >>