25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Deception

Wat doet een eenzame boekhouder met een kleurloos leven als hij op een dag door een mysterieuze man wordt ingewijd in een club voor anonieme seks…?

Wat doet een eenzame boekhouder met een kleurloos leven als hij op een dag door een mysterieuze man wordt ingewijd in een club voor anonieme seks…?

Onze opinie:
Jonathan Messer is een financieel auditeur die weinig tot geen leven heeft. Dag in en dag uit werk hij voor zijn bedrijf, audits doende bij grote firma’s die hem liever zien gaan dan komen. Dat verandert echter wanneer hij op een dat de charismatische advocaat Wyatt Bose ontmoet die hem meeneemt om iets te gaan drinken. De twee worden vrienden en wanneer op een dag Jonathan en Wyatt per ongeluk elkaars telefoons verwisselen gaat een hele wereld voor hem open. Wyatt is lid van een anoniem seksnetwerk gevuld met machtige en sexy vrouwen die zo af en toe “van de grond willen” zonder al teveel complicaties. Wyatt is op zakenreis maar moedigt Jonathan aan en zegt dat hij maar moet genieten, wat hij dan ook ten volle doet.

Totdat Jonathan S. ontmoet. Zodra hij haar ontmoet is hij ervan overtuigd dat er een echte vonk tussen hen beide is en begint verliefd te worden. Dan wordt het echter duidelijk dat Wyatt niet echt is wie hij zegt te zijn en dat er meer aan de hand is dan Jonathan dacht…

Deception is een kundig gemaakte thriller met alle noodzakelijkheden present om de kijker geïnteresseerd te houden: goede cast, stevig verhaal, en wat leuke plotwendingen. Vanaf het begin weet je dat er iets niet juist zit maar de plot wordt slechts langzaamaan vrijgegeven tot op het einde met enkele onverwachte wendingen in het midden, net wat een goede thriller nodig heeft. Het enige dat we ietwat negatief zouden kunnen benoemen is dat om de film wat boven de middelmaat uit te doen stijgen, het allemaal wat “gemaakt” overkomt. Aan de andere kant: we worden overspoeld met films die zelfs niet eens erin slagen om hun verhaal degelijk te vertellen, dus we zitten te muggenziften. Het enige dat Deception eigenlijk mist om een echte klassieker te zijn is wat punch, maar we zijn al eigenlijk blij dat we niet echt iets negatiefs te melden hebben.