15 juli 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Deuces Wild

Leuk voor een tussendoortje

Leon en Bobby zijn twee broers die deel uitmaken van de straatbende “The Deuces” uit Brooklyn. Hun broer overleed aan een overdosis en sindsdien zijn ze erop uit om drugs uit hun buurt te houden. Wanneer Marco, leider van de rivaliserende bende “The Vipers” alsook de man die de drugs aan hun broer verkocht, vrijgelaten wordt uit de gevangenis heeft de hele buurt schrik dat Marco een open oorlog zal beginnen op de straat. Marco wil koste wat het kost wraak nemen op Leon voor de tijd die hij in de gevangenis heeft moeten doorbrengen en heeft een plan bedacht dat hem de macht zal geven om zowel af te rekenen met Leon alsook met de Deuces allemaal.

Onze opinie:
Deuces Wild brengt nostalgische gevoelens naar voren omtrent films zoals The Wanderers maar dan in een modernere verpakking en zonder het hele musical-gedoe. De strijd van jonge mannen in Brooklyn wordt goed uitgebeeld alsook de strijd tussen bendes uit de tijdsperiode waarin de film speelt. Het verhaal is niet slecht en ook het acteerwerk is zeker niet slecht. Leuk voor een tussendoortje.

Deuces Wild (2002) Action, Crime, Drama | 96min | May 3, 2002 (United States) 5.6
Director: Scott KalvertWriter: Paul Kimatian, Christopher GambaleStars: Stephen Dorff, Brad Renfro, Fairuza BalkSummary: Two brothers, Leon and Bobby are members of the street gang in Brooklyn known as the deuces. Their brother was killed by a drug overdose a few years earlier and the gang is determined to keep drugs off their block. Another more vicous gang known as the vipers is a possible threat to Leon and Bobby's efforts. The deuces are determined to do whatever is necessary to keep drugs off their block even if that means dying. —<langstar1@hotmail.com>

Photos


See all photos >>