28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Dirty Deeds (2002)

Een leuke gangsterkomedie

In 1969 controleert gangster Barry Ryan de onderwereld van Sydney wat er zoal op neerkomt dat hij geld krijgt van lokale bars en ervoor zorgt dat ook het geld uit jackpots in zijn zakken belandt. Zijn aanpak laat weinig concurrentie toe maar hij wordt in de VS opgemerkt en twee Italiaanse Amerikanen, Sal en Tony, worden erop uitgestuurd om Barry een nieuw prototype machine te presenteren en een deal te maken. Ondertussen keert Barry’s neef Darcy terug van Vietnam en wordt door hem gerecrutered om zijn maitresse Margaret in het oog te houden. Natuurlijk valt Darcy als een blok voor Margarets charmes maar Barry heeft geen tijd om dit op te merken aangezien iemand binnen zijn eigen organisatie aan het proberen is om geld achter zijn rug om te verdienen.

Onze opinie:
Dirty Deeds uit 2002 met onder andere Bryan Brown, John Goodman, Sam Neill en Sam Worthington is een relatief grappige gangsterkomedie die zich plaatst ten tijde van de Vietnamoorlog. De film zal nooit geen prijzen winnen maar als je op zoek bent naar licht vermaak kan je deze dankzij het goede acteerwerk zeker eens proberen.

Dirty Deeds (2002) Comedy, Crime | 110min | July 18, 2002 (Australia) 6.2
Director: David CaesarWriter: David CaesarStars: Bryan Brown, Toni Collette, John GoodmanSummary: Set in 1960s Sydney, this is the story of an Australian gangster whose booming business, buoyed by the influx of U.S. soldiers in town for R&R during their tours in Vietnam, attracts the attention of first the Chicago mafia, and then their East Coast competitors. —Greg Dean Schmitz

Photos


See all photos >>