27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Empire Records

Empire Records is een heerlijk ouwerwetse platenzaak, en de verzamelplaats van een bonte verzameling jong grut

Empire Records is een heerlijk ouwerwetse platenzaak, en de verzamelplaats van een bonte verzameling jong grut

Onze opinie:
Wanneer Lucas de verantwoordelijkheid krijgt om de Empire Records winkel (open tot middernacht) af te sluiten vindt hij papieren in de lade van zijn baas Joe die indiceren dat de winkel binnenkort overgenomen zal worden door een groot concern. Hij neemt 9.000 dollar die hij eveneens gevonden heeft en gaat ermee naar Atlantic City waar hij hoopt genoeg geld te winnen om de winkel te redden van overname. In het begin lukt het hem nog ook en hij verdubbelt zijn geld met slechts 1 weddenschap maar geluk blijft natuurlijk niet lang duren en met zijn volgende weddenschap verliest hij alles dat hij heeft. De volgende dag komt iedereen zoals gewoonlijk naar werk maar al snel weet iedereen wat er gebeurd is. Terwijl de zaken lijken te lopen zoals op eender welke andere dag wordt het wel duidelijk dat iedereen die in de winkel werkt zowat zijn eigen problemen heeft.

Empire Records is geen gewone alledaagse komedie maar een film die nogal onverwacht het verhaal vertelt van verscheidene jongeren die worstelen met hun problemen tijdens een gemiddelde werkdag bij de muziekwinkel waar ze werken. Echt goed acteerwerk en een interessante verhaallijn zorgen ervoor dat deze film straalt.

Empire Records (1995) Comedy, Drama, Music, Romance | 90min | October 20, 1995 (United States) 6.7
Director: Allan MoyleWriter: Carol HeikkinenStars: Anthony LaPaglia, Debi Mazar, Maxwell CaulfieldSummary: A day in the life of the employees of Empire Records. Except this is a day where everything comes to a head for a number of them facing personal crises - can they pull through together? And more importantly, can they keep their record store independent and not swallowed up by corporate greed? —Anonymous

Photos


See all photos >>