25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Final Destination

Een van de leukere film in het genre

Wachtend op het vertrek van het vliegtuig waarmee hij en zijn klasgenoten op schooltrip gaan naar Parijs krijgt Alex (Devon Sawa) een visioen van een explosie waarbij iedereen omkomt. Compleet in paniek verlaat Devon samen met enkele andere het vliegtuig en weigert om er terug op te stappen. Enkele minuten later zien ze hoe het vliegtuig in de lucht explodeert maar hun geluk blijkt niet van lange duur te zijn want niet veel later sterft een van de overlevenden op mysterieuze wijze. Een voor een blijken de “gelukkigen” bij vreemde ongelukken om het leven te komen en Alex is ervan overtuigd dat het de Dood zelve is die probeert terug te krijgen wat van hem is: hun leven. Alex moet uitzoeken hoe hij en zijn vrienden de Dood een stap voor kunnen blijven.

Onze opinie:
Final Destination is absoluut een film die je niet wil bekijken vlak voordat je met een vliegtuig vertrekt. Er is een hoge Scream-gehalte present en de film is ook duidelijk op hetzelfde doelpubliek geënt. Op zich is dit echter zeker geen slecht punt want Final Destination is absoluut onderhoudend en de verrassingseffecten zijn zeer goed. Een van de leukere horrorfilms in het genre!

Final Destination (2000) Horror, Thriller | 98min | March 17, 2000 (United States) 6.7
Director: James WongWriter: Glen Morgan, James Wong, Jeffrey ReddickStars: Devon Sawa, Ali Larter, Kerr SmithSummary: Alex is boarding a plane to France on a school trip, when he suddenly gets a premonition that the plane will explode. Shortly after Alex, a group of students, and his teacher are thrown off the plane, to their horror, the plane does in fact explode. Alex must now work out Death's plan, as each of the survivors falls victim. Whilst trying to prevent the next death, Alex must also dodge the FBI, who believe that he caused the explosion. —simon

Photos


See all photos >>