23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Firestarter 2: Rekindled

Een totale miskleun losjes gebaseerd op een verhaal van Stephen King

In 1984 kregen we de film “Firestarter” te zien, gebaseerd op een verhaal van Stephen King, over een jong meisje die enorme krachten had ten gevolge van een overheidsexperiment op haar ouders. Dat meisje, Charlie, is er ondertussen in geslaagd om te ontsnappen van de overheid en probeert alles over het experiment te weten te komen in de hoop dat ze een “geneesmiddel” kan vinden dat haar vuurkrachten terug doet verdwijnen waardoor ze terug een normale vrouw kan zijn. Spijtig genoeg voor Charlie is er een bedrijf dat alle overlevenden van het experiment aan het opsporen is om hen af te maken zodat ze zelf verder kunnen gaan waar men destijds gestopt is.

Wanneer Vincent Sforza, de man die de mensen zoekt maar denkt dat men dit doet om hen een dikke cheque te geven ten gevolgen van een class action rechtszaak, Charlie vindt en dit rapporteert aan zijn bazen komt hij erachter dat zijn superieuren niet enkel liegen over wat er gebeurt met de personen die hij opgespoord heeft maar dat ook zijn eigen leven in gevaar is. Samen met Charlie moet hij nu bedenken of ze naar het bedrijf zullen gaan om daar het experiment alsook alle mensen die erbij betrokken zijn af te maken – inclusief de sociopaar John Rainbird van wie iedereen dacht dat hij dood was na de confrontatie met Charlie in de eerste film – of wederom op de vlucht slaan om weg te geraken van de mensen die op hen jagen.

Onze opinie:
Firestarter 2 is een film gemaakt voor TV en om eerlijk te zijn hopen we dat Dennis Hopper en Malcolm McDowell rijkelijk betaald zijn geworden om mee te werken aan deze film zodat ze op zijn minst een reden hadden om deze te maken. Het verhaal is zeer simplistisch en gooit zowat alle achtergrond van de eerste film bij het grof vuil en het feit dat dit meisje enorm destructieve krachten heeft maar deze zelfs niet durft te gebruiken tegen een kreupele sociopaat die haar wil vermoorden maakt de zaken er enkel maar erger op. Om het helemaal compleet te maken is de “grote finale” gewoon hilarisch aangezien Charlie plots dan maar een half dorp opblaast zonder enige reden voordat ze besluit om korte metten te maken met de gehate Rainbird. Waar is de zin voor realiteit gebleven?

We vragen ons af wat Stephen King gedacht moet hebben toen hij zijn zag hoe zijn verhaal compleet verminkt zag worden om deze miskleun te verkrijgen.

Firestarter 2: Rekindled (2002) Horror, Sci-Fi, Thriller | 168min | March 10, 2002 (United States) 4.9
Stars: Marguerite Moreau, Malcolm McDowell, Dennis HopperSummary: Charlie McGee is a young woman with the unwanted and often uncontrollable gift of pyrokinesis, lighting fires by mere thought. Charlie has been in hiding for nearly all her life from a top-secret government fringe group headed by the maniacal John Rainbird, who wants to find and use Charlie as the ultimate weapon of war. Vincent is a young private investigator unwittingly sent to look for Charlie, and evenutally tries to help her escape from Rainbird, who has formed a group of young boys from other research projects -- each with different special abilities -- in a plot to take over the world. —Matthew Patay

Photos


See all photos >>