12 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Frailty

Een aanrader op alle vlakken, ook al zullen teveel mensen deze over het hoofd zien

Op een avond wordt FBI agent Wesley Doyle gebeld door een man genaamd Fenton Meiks die beweert informatie te hebben over de God’s Hand Killer waar de FBI reeds twee jaar jacht op aan het maken is. Meiks vertelt Doyle over zijn familie, over hoe zijn vader in 1979 plots bezocht werd door een engel die zei dat de wereld overgenomen werd door demonen, dat hij en zijn gezin de opdracht hadden om deze demonen te doden, en hoe dat leidde tot het feit dat zijn broer de God’s Hand Killer werd.

Onze opinie:
Alhoewel Frailty over een seriemoordenaar gaat is het niet een alledaagse slasherfilm. In plaats van zich te concentreren op alle gore wordt de nadruk meer gelegd op de fantasie van de kijker alsook suspense. Het feit dat je eigenlijk compleet geen gore taferelen te zien krijgt leidt zelfs tot een grotere griezel-faktor. Frailty is Bill Paxton’s debuut als regisseur maar als deze film een indicatie is voor zijn toekomstige werk mogen we er zeker van zijn dat we nog topmateriaal mogen verwachten. Frailty op zich is in ieder geval een schitterende parel die door veel te veel mensen over het hoofd wordt gezien.

Frailty (2001) Crime, Drama, Thriller | 100min | April 12, 2002 (United States) 7.2
Director: Bill PaxtonWriter: Brent HanleyStars: Bill Paxton, Matthew McConaughey, Powers BootheSummary: FBI agent Wesley Doyle is startled by the declaration of youngster Fenton Meiks about how his father's delusions required him and his brother, Adam to become his 'demon-slaying' murder accomplices. But when Doyle accepts to be shown concealed victim graves, the plot twists in the present just as gruesome. —KGF Vissers

Photos


See all photos >>