27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Friday the 13th (1980)

Een van de klassiekers uit het horrorgenre

Camp Crystal Lake wordt jaren na een verschrikkelijk ongeluk terug geopend voor het grote publiek. Een hoop studenten arriveren om het kamp klaar te maken voor de zomervakantie maar niet lang nu hun aankomst worden ze een voor een afgemaakt door een verschrikkelijke moordenaar die er alles voor over heeft om hen allemaal over de kling te jagen.

Onze opinie:
Friday the 13th is de originele film in de serie en wat veel mensen die de film niet gezien hebben misschien niet weten is dat Jason slechts een zéér klein rolletje heeft en slechts op het allerlaatste even voorbij komt. Wil dat zeggen dat de eerste film daarom veel minder interessant is? Zeker niet, het is en blijft een must-see voor fans van horrorfilms en zeker gezien de cultstatus van de serie een die je niet gemist mag hebben.

Friday the 13th (1980) Horror, Mystery, Thriller | 95min | May 9, 1980 (United States) 6.4
Director: Sean S. CunninghamWriter: Victor Miller, Ron KurzStars: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine TaylorSummary: In 1957, a young boy named Jason drowns in a lake near Camp Crystal Lake. The next year, two counselors are murdered. In 1980, a descendant of the original owners reopens Camp Crystal Lake with some counselors' help. The counselors gets killed one by one by a mysterious person. Could it be Jason, out for revenge? —RedJames99

Photos


See all photos >>