28 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Full Frontal

Enkel voor mensen die zich intellectueel willen voordoen

Enkele vrienden uit Hollywood zijn zich aan het klaarmaken om de verjaardag van hun vriend Gus te vieren en we krijgen te zien tijdens hun dagelijkse leven voor het feest. We leren hen alsook hun rare gewoontes kennen zoals Lee (Catherine Keener) die een nogal aparte manier heeft om een jobinterview te doen terwijl haar hond verslaafd wordt aan stimulanten. Deze en andere zaken gebeuren tijdens een gewone dag in het leven van deze mensen en zelfs het feestje kan niet voorbij gaan zonder dat er geschifte dingen gebeuren.

Onze opinie:
Full Frontal was gehypet als een film-binnen-film en een meesterwerkvervolg op Soderbergh’s Seks, Lies and Videotape. Echter, het verhaal volgt niet echt een lijn en zelfs wanneer de film gedaan is zal je op je bank zitten, jezelf afvragend wat je nu net bekeken hebt.

Soderbergh heeft geprobeerd een zeer experimentele film te maken met Full Frontal en is daar absoluut in geslaagd, experimenteel is het zeker. Echter, het is zo experimenteel dat we betwijfelen dat mensen geïnteresseerd zullen zijn om effectief ernaar te kijken vanwege het zeer saaie verhaal. Enkel voor diegenen die zich verheven voelen boven het “gepeupel” en zich willen intellectueel voordoen door te vertellen over hoe fantastisch deze prul wel niet is.

Full Frontal (2002) Comedy, Romance | 101min | August 2, 2002 (United States) 4.7
Director: Steven SoderberghWriter: Coleman HoughStars: Julia Roberts, David Hyde Pierce, David DuchovnySummary: Arty film-within-a-film revolves around seven people with little in common whose lives collide. —Anonymous

Photos


See all photos >>