27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Grosse Pointe Blank

Een onderhoudende zwarte komedie

Onze opinie:
Martin Q. Blank (John Cusack) is een professionele huurmoordenaar die voor een dilemma komt te staan wanneer hij zijn oude thuis in Grosse Pointe bezoekt voor een reünie en zijn voormalige liefde (Minnie Driver) weer ontmoet en opnieuw op haar verliefd wordt. De reünie is immers niet de enige reden waarom hij is teruggekeerd, hij heeft ook een job te doen… Ondertussen is ook mede-huurmoordenaar Dan Akroyd present die Blank ertoe wil zetten om lid te worden van een vakbond en geen “nee” als antwoord accepteert.

Grosse Pointe Blank is een leuke zwarte komedie met een schitterende plot over een huurmoordenaar met een burnout die naar een reünie moet gaan en wederom verliefd wordt op zijn vroegere schoolliefje. Je kan opmerkingen maken over de originaliteit van het script maar er zijn voldoende leuke grappen aanwezig en het acteerwerk is eveneens van zo’n niveau dat het een zeer genietbaar verhaal blijft.

Grosse Pointe Blank (1997) Action, Comedy, Crime, Romance, Thriller | 107min | April 11, 1997 (United States) 7.3
Director: George ArmitageWriter: Tom Jankiewicz, D.V. DeVincentis, Steve PinkStars: John Cusack, Minnie Driver, Dan AykroydSummary: Martin Blank is a freelance hitman who starts to develop a conscience, which causes him to muff a couple of routine assignments. On the advice of his secretary and his psychiatrist, he attends his 10th year High School reunion in Grosse Pointe, Michigan (a Detroit suburb where he's also contracted to kill someone). Hot on his tail are a couple of over-enthusiastic federal agents, another assassin who wants to kill him, and Grocer, an assassin who wants him to join an "Assassin's Union." —Afterburner <aburner@erols.com>

Photos


See all photos >>