25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Haywire

Mallory Kane wordt ingehuurd voor klussen waar staatshoofden liever niet van op de hoogte zijn. Na een missie wordt ze naar Dublin gestuurd waar ze wordt verraden

Mallory Kane wordt ingehuurd voor klussen waar staatshoofden liever niet van op de hoogte zijn. Na een missie wordt ze naar Dublin gestuurd waar ze wordt verraden

Onze opinie:
Haywire is opgezet door Steven Soderbergh rond MMA ster Gina Carano die voor deze film eigenlijk geen noemenswaardige acteerervaring had. Als dusdanig deed Soderbergh een slimme zet en hij focust op actie en gevechtsscenes waarbij hij inspeelt op Carano’s sterktes en weinig tijd over te laten aan dialogen. Om de film dan toch wat geloofwaardigheid te geven heeft hij rond haar een groep bekende acteurs geplaatst waaronder Ewan McGregor, Michael Douglas, Michael Fassbinder, Channing Tatum, Antonion Banderas en nog wel meer. En heeft dit gewerkt zoals gehoopt? Wel… tot op zekere hoogte.

Er zijn enkele zeer goede actiescenes die niet door flashy camerawerk onderbroken worden en het realisme in de gevechten is echt magnifiek om te zien. Spijtig genoeg is dat wel zowat alles dat er te zien is. Het verhaal zelf is een beetje verwarrend en lijkt weinig zin te maken, en je kan je afvragen waarom de sterrencast deze job aannamen behalve dan om Soderbergh te plezieren. Ware het niet voor de grote namen op de poster en Soderbergh aan het stuur zou deze film waarschijnlijk nooit tot in productie geraakt zijn.

Zoals hij er nu bijstaat is Haywire een redelijke actiethriller die wat ziel mist om je echt in te palmen en alhoewel je kan argumenteren dat de meeste films met bvb Jason Statham ook vooral op zijn vechtkunsten teren is er wel degelijk een groot verschil: Statham heeft meer persoonlijkheid dan Carano en kan het scherm zonder problemen vullen met zijn aanwezigheid.

Haywire (2011) Action, Drama, Thriller | 93min | January 20, 2012 (United States) 5.8
Director: Steven SoderberghWriter: Lem DobbsStars: Gina Carano, Ewan McGregor, Michael FassbenderSummary: Freelance covert operative Mallory Kane is hired out by her handler to various global entities to perform jobs which governments can't authorize and heads of state would rather not know about. After a mission to rescue a hostage in Barcelona, Mallory is quickly dispatched on another mission to Dublin. When the operation goes awry and Mallory finds she has been double crossed, she needs to use all of her skills, tricks and abilities to escape an international manhunt, make it back to the United States, protect her family, and exact revenge on those that have betrayed her.

Photos


See all photos >>