25 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

HeartBreakers

Plezier voor iedereen die een luchtige film wil bekijken met de vriend(in) op vrijdagavond.

Max (Sigourney Weaver) en haar dochter Paige (Jennifer Love Hewitt) hebben een schitterende manier gevonden om inkomsten te verkrijgen. Max huwt een rijke man, de dag na het huwelijk verleidt Paige de hem waarbij Max beide “betrapt tijdens de daad” en onmiddellijk een echtscheiding aanvraagt waarna ze enkele dagen later een overeenkomst maken waarbij de man hen met nogal wat geld achterlaat.

Nadat ze Max’ nieuwste man, Dean Cummano (Ray Liotta) zo opgelicht hebben gaan ze naar de bank om het geld te verdelen aangezien Paige op zichzelf wil gaan. Eens bij de bank blijkt echter plots de IRS (de belastingsdienst van de VS) al het geld in beslag genomen te hebben en om de zaken nog wat erger te maken krijgen ze een extra boete van $200.000 dit binnen de 90 dagen betaald moet worden. Max en Paige besluiten om nog een laatste slag samen te slaan waarmee ze genoeg geld bij elkaar zouden moeten kunnen krijgen om de IRS te betalen en Paige genoeg geld om op zichzelf te beginnen.

Na hun aankomst in Palm Springs beginnen ze de lokale rijke mannen te bespieden en Max viseert haar pijlen op tabaksmiljonair William Tensy (Gene Hackman), een oude man die verslaafd is aan sigaretten en zo rijk is als de zee diep. Paige is het niet echt eens met de keuze en terwijl Max familiair wordt met William besluit ze zelf op zoek te gaan naar een andere rijke waarbij ze Jack Withrowe (Jason Lee) ontmoet, eigenaar van een lokale bar die niet minder dan 3 miljoen dollar waard zou zijn.

De zaken beginnen goed te gaan totdat Paige effectief verliefd begint te worden op Jack en Tensy letterlijk doodvalt voor de voeten van Max vlak nadat hij haar gevraagd had om met hem te trouwen. Wanneer ook Cummano plots terug bij Max op de stoep staat gaan de zaken helemaal de verkeerde kant uit…

Onze opinie:
Voor een keer is een komedie eens grappig zonder al te burlesk te zijn. Al bij al is deze film een verademing aangezien je duidelijk kan merken dat de mensen plezier hadden om hem te maken en dat reflecteert in het acteerwerk. Het verhaal zelf is amusant en alhoewel zijn rol niet echt groot is maakt Gene Hackman de film compleet met zijn compleet wansmakelijke verschijning als de sigaretten-rokende William Tensy. Plezier voor iedereen die een luchtige film wil bekijken met de vriend(in) op vrijdagavond.

Heartbreakers (2001) Comedy, Crime, Romance | 123min | March 23, 2001 (United States) 6.2
Director: David MirkinWriter: Robert Dunn, Paul Guay, Stephen MazurStars: Sigourney Weaver, Jennifer Love Hewitt, Gene HackmanSummary: Max and Page are a mother and daughter con team. Max seduces wealthy men into marrying her, then Page seduces them into infidelity so Max can rake them over the divorce court coals. And then it's on to the next victim. —Greg Bulmash <greg@imdb.com>

Photos


See all photos >>