27 mei 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Hostel

Eli Roth doet het met Hostel beter dan in Cabin Fever maar raakt nog net niet aan de top

Paxton en Josh zijn twee Amerikanen die samen met hun Ijslandse vriend Oli door Europa trekken om feest te vieren en aan hun trekken te komen bij het vrouwelijk deel van het continent. In Amsterdam horen ze verhalen over een kleine Slovaakse herberg waar er tonnen mooie meiden rondlopen en waar bijna geen mannelijke concurrentie is. Hun pik achterna lopend vertrekken de drie stante pede naar Slovakije en inderdaad: de vrouwen zijn meer dan gewillig ginder! Echter, na de eerste overnachting verdwijnt Oli al en het duurt niet lang voor de twee Amerikanen doorhebben dat er iets mis is. Maar het is echter al te laat om nog te kunnen ontsnappen.

Onze opinie:
Voor puriteins Amerika dat graag “titties” ziet is Hostel een natte droom die waargemaakt wordt. Het eerste deel van de film zit vol met bloot en we zien zelfs de Czechische pornoster Paula Ward voorbijlopen! Eens daar voorbij komen we bij het gore deel en blijven we zitten met een typische grappige slasherfilm. Eli Roth, maker van o.a. Cabin Fever, heeft met Hostel een standaard horror/slasher gemaakt met alle standaard ingrediënten present: sex, drugs, muziek & tonnen bloed. Zeker iets dat fans van het genre zullen appreciëren! Echter, de film in zijn geheel slaagt er niet in om boven de middenmaat te geraken. Het basisidee is wel redelijk cool en de acteerprestaties deftig (let echter niet op de verschrikkelijke accenten) maar er is weinig tot niets dat de film speciaal maakt en het feit dat zowat elk cliché over Europeanen passeert maakt de zaken er niet beter op. Beter dan Cabin Fever maar nog net niet de top. Better luck next time Eli!

Hostel (2005) Horror | 94min | January 6, 2006 (United States) 5.9
Director: Eli RothWriter: Eli RothStars: Jay Hernandez, Derek Richardson, Eythor GudjonssonSummary: 3 backpackers are in Amsterdam where they get locked out of their youth hostel. They are invited into a man's house where he tells them of a hostel somewhere in eastern Europe where the women are all incredibly hot and have a taste for American men. When they get there, everything is too good to be true - the hostel is "to die for" —CROESKE

Photos


See all photos >>