23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Invasion of the Body Snatchers (1978)

Een van de betere verfilmingen van dit klassieke verhaal

Buitenaardse sporen arriveren in San Francisco en beginnen te bloesemen als beeldschone bloemen. Ondertussen hoort Matthew Bennell (Donald Sutherland) van het Department of Health Control dat verscheidene van zijn vrienden beginnen te klagen over hun familieleden dat ze “anders” zijn als in dat ze nauwelijks nog emoties vertonen. Wanneer hij een van zijn vrienden ziet gekloond worden beseft hij de verschrikkelijke waarheid; de bloemen zijn buitenaardse wezens die de wereld proberen over te nemen door mensen te klonen en dan de originele persoon te dumpen. Tegen dat hij en enkele van zijn vrienden dit beseffen is het mogelijk al te laat want de buitenaardsen hebben reeds een groot deel van de stad overgenomen. Nu moeten ze proberen de buitenwereld hiervan op de hoogte brengen, maar wie kunnen ze vertrouwen?

Onze opinie:
Invasion of the Body Snatchers is een klassiek verhaal dat reeds meerdere malen hermaakt werd met deze versie als een van de betere ook al zijn er enkele scenes die niet echt passen (de hond met het menselijke hoofd om maar een te noemen). Doorheen de film heb je een gevoelen van ongemak wat zeer goed is en ook het einde is superb. Een remake met groot budget zou echt wel iets kunnen zijn om naar uit te kijken maar tot dan zullen we het moeten doen met deze versie.

Invasion of the Body Snatchers (1978) Horror, Sci-Fi | 115min | December 22, 1978 (United States) 7.4
Director: Philip KaufmanWriter: W.D. Richter, Jack FinneyStars: Donald Sutherland, Brooke Adams, Jeff GoldblumSummary: The first remake of the paranoid infiltration classic moves the setting for the invasion from a small town to the city of San Fransisco and starts as Matthew Bennell notices that several of his friends are complaining that their close relatives are in some way different. When questioned later they themselves seem changed as they deny everything or make lame excuses. As the invaders increase in number they become more open and Bennell, who has by now witnessed an attempted "replacement" realises that he and his friends must escape or suffer the same fate. But who can he trust to help him and who has already been snatched? —Mark Thompson <mrt@oasis.icl.co.uk>

Photos


See all photos >>