12 juni 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

It (Stephen King’s)

Nog steeds een iconisch verhaal voor fans van Stephen King

Derry in Maine is een klein en kalm stadje in de jaren 1960 wanneer plots een hoop kinderen vermist geraken waaronder de broer van William. William en zijn vrienden beginnen ondertussen allerlei rare dingen te zien en een clown genaamd Pennywise lijkt in het centrum te staan van alle moorden/vermissingen. Wanneer ze erachter komen dat zij de enigen zijn die Pennywise of de paranormale fenomenen kunnen zien besluiten ze de zaken in eigen handen te nemen en het kwaad in Derry uit te roeien.

30 jaar later keren we terug naar de vrienden en buiten Mike Hanlon, die in Derry was blijven wonen, hebben ze allemaal een zeer succesvol leven achter de rug. Wanneer plots wederom verscheidene kinderen vermist beginnen te geraken roept Mike zijn vrienden bij elkaar om hen te herinneren aan het pact dat ze 30 jaar geleden gesmeed hebben dat mocht het kwaad terugkeren, ze terug zouden komen naar Derry om hun ultieme nachtmerrie wederom onder ogen te zien.

Onze opinie:
We herinneren ons nog perfect de dag dat we Stephen King’s “It” begon te lezen. We konden het boek niet wegleggen en het moest gewoon dezelfde dag uit zijn. Dat is hoe goed het geschreven is. Spijtig genoeg kunnen we niet hetzelfde zeggen van deze mini-serie. Het budget voor speciale effecten was in die tijd allesbehalve groot en het voelt allemaal nogal gedateerd aan. Ook het feit dat het tweede deel van de film het boek niet echt volgt (“IT” is een spin???) helpt ook niet echt. Dat gezegd zijnde willen we wel vermelden dat Tim Curry een schitterende Pennywise speelt en dat echte fans van Stephen King het nog steeds een iconisch verhaal zullen vinden.

It (1990) Drama, Horror, Mystery, Thriller | 192min | November 18, 1990 (United States) 6.8
Stars: Richard Thomas, Tim Reid, Annette O'TooleSummary: In 1960, a group of social outcasts who are bullied by a gang of greasers led by Henry Bowers are also tormented by an evil demon who can shape-shift into a clown and feed on children's fears and kill them. After defeating the demonic clown as kids, it resurfaces thirty years later and they must finish it off as adults once again. —Blake

Photos


See all photos >>