23 april 2024

Doodkonijn

Politiek Incorrect

Jessica Jones – Seizoen 1 – 3

Gekweld door een traumatisch verleden benut Jessica Jones haar talent als privédetective om haar belager te vinden voordat hij in Hell's Kitchen meer kwaad aanricht

Gekweld door een traumatisch verleden benut Jessica Jones haar talent als privédetective om haar belager te vinden voordat hij in Hell’s Kitchen meer kwaad aanricht

Onze opinie (seizoen 1):
Na het fantastische eerste seizoen van Daredevil konden we niet wachten om het volgende deel in de “Defenders”-reeks voorgeschoteld te krijgen. En ziehier, Jessica Jones is gearriveerd!

Jessica is een harde tante die in Hell’s Kitchen min of meer op zichzelf leeft en, wanneer ze weer wat geld nodig heeft, de kost verdient als privédetective. Wanneer ze door een koppel ingehuurd wordt om hun dochter te zoeken blijkt al snel dat de vermissing niet zomaar een zaak is maar gelinkt is met Jessica’s traumatische verleden. Wat dat traumatische verleden juist inhoudt krijgen we slechts langzaam te weten en elke aflevering wordt er wat meer blootgelegd over de geschiedenis van deze anti-held terwijl ze in het heden zaken moet oplossen die uiteindelijk allemaal toch wel op een of andere manier met elkaar in verband staan. Wie ze wel of niet kan vertrouwen is maar zeer de vraag en het helpt natuurlijk niet dat ze van zichzelf al een redelijk paranoïde natuur heeft.

Het is nogal moeilijk om het verhaal verder uit de doeken te doen zonder de “clou” open en bloot te leggen, iets dat we zeker niet zouden willen, maar laat ons zeggen dat David Tennant ons wederom overtuigd heeft dat hij niet enkel kan schitteren als een aan ADHD-lijdende Doctor Who maar evenzeer als geobsedeerde superschurk.

Jessica Jones kan nét niet het niveau halen van Daredevil, maar de blinde wreker wint de wedstrijd slechts nipt op punten dankzij de iets betere sfeerzetting. We kijken in ieder geval reeds uit naar het volgende Defenders-seizoen waarin we Luke Cage terug zullen ontmoeten. “Terug?” hoor ik je al vragen. Ja, Luke Cage is immers eveneens present in dit Jessica Jones wat de vraag doet rijzen welke achtergrond en introductie men hem gaat geven nu dat we hem eigenlijk al redelijk goed hebben leren kennen. Ach ja, hoe zeggen ze dat ook alweer? “Only Time will Tell” 🙂

Onze opinie (seizoen 2):
In dit tweede seizoen wordt Jessica nog steeds geplaagd door beelden van Kilgrave terwijl ze meer informatie probeert in te winnen over haar verleden en waar haar krachten vandaan komen. Een goed tweede seizoen, iets wat niet van alle Marvel series op Netflix gezegd kan worden

Onze opinie (seizoen 3):
In het derde (en laatste) seizoen van Jessica Jones zien we hoe Jessica probeert een zo normaal mogelijk leven te leiden terwijl Trish steeds meer moeite krijgt om haar superkrachten in toom te houden. Wanneer ook nog eens een gruwelijke seriemoordenaar hun pad kruist gaat het hek van de dam.

Waar andere Marvel Netflix Originals moeite hebben gehad om nieuwe seizoenen op hetzelfde niveau te houden als in hun eerste is dat gelukkig bij Jessica Jones niet het geval. Spanning, diepgang en actie zijn nog steeds perfect gebalanceerd en ook het einde is er een dat – alhoewel een klein beetje onnodig gerekt – mogelijkheden openhoudt maar tevens een mooie afsluiter vormt. Hier geen eendimensionale personages, maar psychologische profielen die aantonen dat het leven er niet beter op wordt omdat je per ongeluk een superkracht hebt. En ook zonder superkrachten zal je problemen tegenkomen waar je mee moet leren omgaan. Deze boodschap wordt gepresenteerd in een format die net spannend genoeg is om je aan het scherm gekluisterd te houden en als dusdanig kunnen we niet anders dan besluiten dat dit een waardig einde is voor Jessica Jones.

Jessica Jones (2015) Action, Crime, Drama, Sci-Fi, Thriller | 3360min | November 20, 2015 (United States) 7.9
Writer: Melissa RosenbergStars: Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka DarvilleSummary: Ever since her short-lived stint as a superhero ended in tragedy, Jessica Jones has been rebuilding her personal life and career as a hot-tempered, sardonic private detective in Hell's Kitchen, New York City. Plagued by self-loathing and a wicked case of PTSD, Jessica battles demons from within and without, using her extraordinary abilities as an unlikely champion for those in need. Especially if they're willing to cut her a check.

Photos


See all photos >>